Claudiu Năsui, vicepreședinte USR: Plafonarea RCA este încă o greșeală pe care tot noi o vom plăti scump

Claudiu Năsui, vicepreședinte USR: Plafonarea RCA este încă o greșeală pe care tot noi o vom plăti scump

Vicepreședintele USR, Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, avertizează că plafonarea RCA care se află astăzi pe masa guvernului este încă o greșeală pe care tot românii o vor plăti scump.

„În România nu suferim doar din cauza lui Putin și a ceea ce se mai întâmplă în lume, ci mai ales din cauza gândirii comuniste a PSD-PNL. Au plafonat prețul lemnelor de au dispărut lemnele de pe piață. Acum plafonează prețurile RCA. Ce înseamnă asta? Că îi forțează pe toți să facă ce a făcut Euroins și toate schemele piramidale din piață. Să țină prețuri mai mici care să nu facă față costurilor.În final, tot șoferii români vor plăti prețuri mai mari”, spune vicepreședintele USR Claudiu Năsui.

Fostul ministru USR al Economiei explică faptul că nicio companie nu o să accepte să stea pe o piață unde fac pierderi. Singurul motiv pentru care ar accepta așa ceva este pentru că după 6 luni vor exploda prețurile și vor compensa pierderile de acum.

Claudiu Năsui spune că dacă PSD și PNL voiau să ieftinească RCA-ul, guvernul putea să facă două lucruri pe termen scurt:

1) Să permită asiguratorilor să lucreze doar cu service-urile cu care au contract, altminteri să dea o sumă fixă asiguratului. În acest mod dispărea supra-taxarea service-urilor pentru RCA.

2) Să elimine plafonarea la șoferii foarte riscanți, care în prezent sunt alocați automat după cota de piață la un asigurator. Asiguratorii, mai departe, cresc primele pentru șoferii prudenți care ajung să-i subvenționeze pe riscanți.

„Astea două măsuri, plus o serie de măsuri care să încurajeze grupuri mari de asigurare din toată lumea să vină în România, ar fi ieftinit în mod sănătos și real RCA-ul. Dar să nu vă așteptați la soluții reale de la oameni care se gândesc numai la cum să o mai dreagă pe termen scurt cât să nu explodeze grenada la ei în mână”, concluzionează Claudiu Năsui.