Cristian Ghinea: Ciolacu mimează responsabilitatea tăind posturi vacante, dar plătim două rânduri de directori în Ministerul Economiei

Cristian Ghinea: Ciolacu mimează responsabilitatea tăind posturi vacante, dar plătim două rânduri de directori în Ministerul Economiei

Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice și fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, îi acuză pe premierul Marcel Ciolacu și ministrul Radu Oprea că, în timp ce mimează responsabilitatea vorbind de tăierea posturilor vacante, au grijă să mențină în funcție două rânduri de directori în Ministerul Economiei.

Au trecut două luni de zile de când ministrul PSD Radu Oprea nu este în stare să facă o hotărâre de guvern de organizare și funcționare a noului minister comasat între Ministerul Economiei și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Consecința: există în fiecare departament câte 2 directori și șefi de serviciu care încasează salarii din bani publici.

Din Ciclul «Ciolacu – vorbe, nu fapte»: pentru că avem un ministru incompetent la Economie, plătim două rânduri de directori acolo. Câte doi directori la juridic, la economic, la resurse umane, la ajutor de stat, la achiziții, la afaceri europene. Asta pentru că Radu Oprea refuză să vină în guvern cu hotărârea de organizare și funcționare pentru ministerul reînființat, cel al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Tot ce trebuia să facă era să dea măcar copy/paste la hotărârea de organizare de acum 2 ani când au spart Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”, declară Cristian Ghinea.

În timp ce directorii dublați din Ministerul Economiei sunt plătiți cu bani reali, premierul Ciolacu vorbește de tăierea posturilor vacante care nu costă nimic. Și, evident, crește taxele și impozitele. Îi împovărează și mai mult pe români, pentru a hrăni sinecurile și privilegiile specialilor.