USR: PSD, mai preocupat de arme și deținerea lor fără restricții decât de eliminarea pensiilor speciale

USR: PSD, mai preocupat de arme și deținerea lor fără restricții decât de eliminarea pensiilor speciale

În loc să găsească soluții pentru deficitul bugetar și eliminarea pensiilor speciale, Marcel Ciolacu și PSD au alte preocupări: modificarea legislației astfel încât să poată fi procurate mai multe arme de pază și apărare. Două, cum prevede legea acum, nu le mai sunt de ajuns.

În timp ce deficitul bugetar explodează și amenință să sară de 6% din PIB și am ajuns să avem doar în primele șase luni din 2023 cea mai mare cifră de firme dizolvate din 2008 încoace, PSD are o problemă cu limita de „cel mult două arme”, pe care o consideră atât de restrictivă încât vrea să modifice Legea privind regimul armelor și munițiilor în procedură de urgență.

Creșterea numărului de arme ce pot fi deținute a fost inclusă, așadar, într-un proiect de lege depus la Senat de mai mulți parlamentari PSD, printre care ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, care și-a trecut în declarația de avere și cele două arme de peste 5.000 de euro ale soțului său, „vânător la a patra generație”, după cum explica chiar ministrul.

Când toată lumea nu știe ce să facă să controleze accesul la arme, când în România oamenii trăiesc din ce în ce mai greu, de pe o zi pe alta, PSD e preocupat de cum să mulțumească vânătorii, cum să poată deține unii «un număr nelimitat de arme de pază și apărare». Alo, PSD? Vă sună românii și vă spun să vă băgați mințile în cap. România nu are nevoie de mai multe arme pe mâna unora și nici nu are nevoie de lobby-ul vânătorilor în Parlament. România are nevoie să găsiți soluții la muntele de probleme create de PSD și PNL în ultimii doi ani”, declară Diana Buzoianu, deputată USR și vicepreședinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic.

Nu este prima dată când PSD manifestă un interes aparte pentru armele de foc și facilitarea accesului la acestea. Prin 2018, voia să-și păstreze permisul și cei care au încălcat regulile de deținere a armelor, iar prin 2020, lupta ca infractorii să capete arme letale mai ușor.

Românii strâng cureaua și PSD-iștii se gândesc la cum să își petreacă timpul liber toamna și iarna asta: la vânătoare cu mai multe arme. Dacă doamnele își etalează bijuteriile și poșetele scumpe, bărbații se întrec în bolizi de lux și puști de vânătoare care pot depăși 50.000 de euro. Asta în timp ce taxele cresc și prețurile explodează”, precizează Adrian Giurgiu, deputat USR și membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic.

USR solicită PSD să abandoneze propunerile pentru deținerea a cât mai multe arme și să se preocupe de adevăratele urgențe ale României: eliminarea pensiilor speciale și stoparea risipei la stat, ca măsuri pentru reducerea deficitului bugetar.