Cristina Prună solicită Ministerului de Interne informații despre combaterea accidentelor provocate de droguri

Cristina Prună solicită Ministerului de Interne informații despre combaterea accidentelor provocate de droguri

Deputata USR Cristina Prună solicită Ministerului de Interne informații despre numărul șoferilor găsiți la volan sub influența drogurilor, respectiv a consumului de droguri în rândul minorilor și despre măsurile luate pentru combaterea acestui fenomen.

Deputata USR Cristina Prună a trimis către minister o solicitare de informații publice în baza Legii 544/2001 pentru a afla ce se face în acest domeniu.

„Asistăm la prea multe tragedii din cauza consumului de droguri, însă nu avem nicio imagine clară a dimensiunii acestui fenomen în rândul șoferilor și chiar a minorilor din România. Ministrul Afacerilor Interne trebuie să pună cifrele pe masă. E momentul să vedem și noi cum acționează poliția română pentru a preveni tragedii provocate de șoferii drogați care se urcă la volan și cum își asumă responsabilitatea în fața cetățenilor. De cealaltă parte, îmi doresc să văd ce eficență au programele și măsurile pe care le desfășoară Agenția Națională Antidrog pentru a ajuta și preveni ca tinerii să mai cadă pradă drogurilor”, spune Cristina Prună.

Deputata USR solicită Ministerului de Interne să facă public numărul persoanelor depistate drogate la volan în 2023 și evoluția acestei cifre în ultimii 3 ani, ca și numărul testelor rapide efectuate pentru detectarea consumului de droguri și a aparatelor de determinare rapidă a consumului de droguri existente la nivel național.

De asemenea, Cristina Prună solicită Agenției Naționale Antidrog informații despre numărul minorilor care au consumat droguri și despre programele derulate de Agenție pentru combaterea acestui fenomen.