Senatorul Radu Mihail : Românii trebuie să știe toate circumstanțele care au dus la producerea tragediei de la 2 Mai!

Senatorul Radu Mihail : Românii trebuie să știe toate circumstanțele care au dus la producerea tragediei de la 2 Mai!

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, a adresat o interpelare Ministrului de Interne, considerând că românii trebuie să afle adevărul privind toate circumstanțele accidentului de la 2 Mai. Astfel, Radu Mihail i-a cerut lui Cătălin Predoiu să spună exact:

  • Câte echipaje de poliție au asigurat ordinea publică în data de 19 august în județul Constanța?
  • De cât timp are nevoie, în medie, un echipaj de pe raza comunei Limanu pentru deplasare la serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța în vederea asigurării prelevării și analizării probelor de sânge?
  • Din ianuarie 2023 până în prezent, la nivel național, din numărul total de conducători auto depistați sub influenţa alcoolului/substanțelor psihoactive, câți au fost duși la IML pentru recoltarea de probe biologice? Dintre aceste cazuri, câte au fost atacate în instanță și câte au fost pierdute, în instanță, de autorități?
  • Câte drog și alcool-testere există în dotarea poliției rutiere la nivel național și respectiv în fiecare județ? Dintre acestea, câte sunt verificate metrologic, astfel încât rezultatul măsurătorilor să poată constitui probe în instanță?

Radu Mihail : ”Predoiu trebuie să comunice datele reale legate de capacitatea poliției de a testa rapid și eficient conducătorii auto ! E nevoie de o reformă reală a sistemului, iar aceasta trebuie să înceapă cu aflarea adevărului. Tragedia de la 2 Mai, în care au fost uciși doi tineri, este încă o dovadă a unui stat eșuat sub conducerea PNL-PSD.”

Senatorul USR este de părere că pentru actualul Guvern prioritară a fost să achiziționeze BMW-uri cu dedicație și nu să se asigure că Poliția Română are dispozitive eficiente de testare pentru conducătorii auto care se urcă la volan băuți sau drogați. ”Acest guvern, al vorbelor și nu al faptelor, a demonstrat, dacă mai era nevoie, că singura grijă a lui Ciucă, Ciolacu și Iohannis este îndestularea clientelei de partid și protejarea specialilor din sistem, nu cetățeanul obișnuit” mai spune Radu Mihail.