Guvernul PSD-PNL favorizează mafia pădurilor și refuză să calculeze impactul bugetar pentru DNA-ul Pădurilor

Guvernul PSD-PNL favorizează mafia pădurilor și refuză să calculeze impactul bugetar pentru DNA-ul Pădurilor

PSD și PNL acționează pe modelul premierului Ciolacu: multe vorbe, zero fapte. Ei spun că vor să salveze pădurile, dar în realitate ministerele din Guvern refuză să calculeze impactul bugetar pentru DNA-ul Pădurilor, în încercarea de a bloca acest proiect să devină lege.

Deputata USR Diana Buzoianu a depus cererea privind obținerea fișei financiare pentru proiectul privind DNA-ul pădurilor la Ministerul Finanțelor și la Ministerul Justiției. De la Ministerul Finanțelor, răspunsul a fost că n-au date și au pasat responsabilitatea la Ministerul Justiției. La Justiție au zis că nu au atribuții și au redirecționat inițiatorii spre Ministerul Finanțelor.

USR cere PNL-PSD să nu mai paseze responsabilitatea calculării impactului bugetar de la un minister la altul. România are nevoie urgentă de acest DNA al Pădurilor, o structură autonomă în cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu personalitate juridică, specializată în combaterea infracțiunilor silvice.

„Așa arată țara condusă de PSD și PNL: o pasare continuă de responsabilitate, o incapacitate de a face un calcul. Cât de greu este, totuși, să faci aceste calcule, având acces la date? Până se hotărăsc între ele ministerele cine are date, că acum pare că niciunul nu știe nimic, noi pierdem ani din viață: patru ani în medie din cauza poluării aerului, iar pădurile din România dispar sub ochii noștri. Anual, din pădurile țării noastre dispar ilegal 20 de milioane de metri cubi de lemn”, spune Diana Buzoianu, inițiatoare a proiectului.

Caravana DNA-ul Pădurilor organizată de USR a ajuns, în luna august, în 10 județe, printre cele mai afectate de infracționalitatea de mediu, în care pădurile au fost furate masiv în ultimii ani, pentru a sta de vorbă cu oamenii și cu reprezentanți ai societății civile și ai autorităților locale. USR a strâns cu această ocazie aproape 30.000 de semnături de susținere a acestei inițiative legislative.

USR face un apel la toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să voteze proiectul DNA-ul Pădurilor, atât de necesar dacă vrem ca pădurile României să fie salvate de la tăiere.