Senatorii USR îl cheamă pe ministrul Tîlvăr la Ora Guvernului să dea explicații privind prăbușirea dronelor rusești în Deltă. PSD și PNL refuză să transmită cererea

Senatorii USR îl cheamă pe ministrul Tîlvăr la Ora Guvernului să dea explicații privind prăbușirea dronelor rusești în Deltă. PSD și PNL refuză să transmită cererea

Grupul senatorilor USR a depus, marți, o solicitare de chemare a ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, la Ora Guvernului pentru data de 20 septembrie, pentru a da explicații privind prăbușirea dronelor rusești pe teritoriul României și pregătirea țării noastre în contextul războiului de la graniță.

În mod cu totul abuziv și cu încălcarea prevederilor din Regulamentul Senatului, reprezentanții PSD și PNL din Comitetul Liderilor au refuzat să transmită cererea către Ministrul Apărării.

”Este un abuz grav și o încălcare a normelor democratice din Parlament. De când sunt senator, nu am mai întâlnit ca unui grup parlamentar să i se refuze o cerere de chemare la Ora Guvernului și arată clar ce tip de guvernare promovează PSD-PNL și președintele Iohannis. Bâlbele în lanț ale ministrului apărării și ale președintelui țării au făcut de rușine România și au demonstrat că numirea lui Tîlvăr la apărare a fost catastrofală, încă una dintr-un șir de numiri nefericite în guvernarea PSD-PNL”, spune liderul senatorilor USR Radu Mihail.

Senatorii USR consideră că Angel Tîlvăr trebuie să prezinte măsurile luate de Ministerul Apărării Naționale pentru protejarea siguranței cetățenilor români din zona Deltei Dunării în contextul atacurilor criminale ale Federațiiei Ruse asupra porturilor ucrainene Izmail și Reni, soldate cu căderea pe teritoriul României a unor fragmente ale unor drone folosite de armata rusă.

De asemenea, senatorii USR doresc ca ministrul Tîlvăr să prezinte Senatului și stadiul implementării măsurilor de înzestrare a Armatei, în special cu tehnică și mijloace menite să întărească capacitatea de luptă a forțelor armate în zona Mării Negre.

”Avem un război la graniță. Marea Neagră este teatru de război, dar președintele Iohannis se duce în Deltă doar ca turist, iar armata nu reușește să găsească rămășițele a două drone pe care localnicii le-au localizat după o oră, asta este realitatea necoafată a guvernării PSD-PNL, susținută de Klaus Werner Iohannis”, mai spune Radu Mihail.