PSD și PNL fac scut în jurul lui Alexandru Rafila, groparul sistemului sanitar românesc

PSD și PNL fac scut în jurul lui Alexandru Rafila, groparul sistemului sanitar românesc

Tăierea a 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale, blocarea Planului Național de Combatere a Cancerului și a aplicării legii „Stop nosocomiale!”, starea dezastruoasă a serviciilor județene de ambulanță și problemele tot mai grave din spitalele românești sunt doar câteva dintre motivele pentru care ministrul PSD Alexandru Rafila trebuie să plece din fruntea Sănătății. PSD și PNL se fac, însă, că nu le văd și continuă să-l apere, în loc să-l demită de urgență și să ofere românilor o șansă reală la sănătate și viață.

Nenorocirea României este că PNRR, acest proiect de țară al generației noastre, a ajuns să fie implementat de PSD și de un PNL eviscerat ideologic. Și avem cu toții ghinionul ca, atunci când vorbim de componenta PNRR pe sănătate, să fie ministru al Sănătății Alexandru Rafila, care a dovedit doar suficiență și nepăsare. Poate niciodată mocirla politică a neputinței și imposturii nu a făcut atât de mult rău României”, declară Adrian Wiener, deputat USR și medic.

Votul asupra moțiunii simple depuse de USR și Forța Dreptei va fi dat miercuri, dar deputații PSD și PNL s-au poziționat deja, cu prilejul dezbaterii de astăzi, în apărarea ministrului care îi lasă pe români fără spitale noi și moderne.

Am greșit atunci când am spus că domnul Rafila s-a nimerit între tâlhari. Astăzi, îl pot numi cel mai incompetent și ticălos ministru al Sănătății din istoria României, a distrus munca unor colegi de partid, a făcut praf și inițiativele bune venite pe Sănătate din partea Dreptei, nu a făcut nimic pentru bolnavii de cancer și a mințit cu nerușinare de nenumărate ori. Iar PSD și PNL s-au întrecut astăzi în a-i dedica ode”, precizează deputatul USR Emanuel Ungureanu.