Radu Mihail, liderul senatorilor USR: Ministrul Tîlvăr va veni la Ora Guvernului, la solicitarea USR

Radu Mihail, liderul senatorilor USR: Ministrul Tîlvăr va veni la Ora Guvernului, la solicitarea USR

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, va da explicații, la Ora Guvernului din Senat, pe 20 sau pe 27 septembrie, cu privire la dronele rusești căzute pe teritoriul României, precum și în privința măsurilor întreprinse de Guvern pentru protejarea populației din zonă și pregătirea țării noastre în contextul războiului de la graniță.

Comitetul Liderilor va transmite cererea USR adresată ministrului Apărării, după ce săptămâna trecută senatorii PSD și PNL au blocat-o în mod abuziv.

Radu Mihail: „Domnul Tîlvăr trebuie să vină în Parlament și să spună românilor, în special celor de lângă graniță, ce au întreprins autoritățile pentru a-i proteja de dronele rusești. Nu e nimic secret aici, dronele au căzut și le-a văzut toată lumea, nu e nimic confidențial în măsurile care trebuie luate pentru a crește gradul de siguranță pentru românii din apropierea zonei de conflict. De asemenea, trebuie puse lucrurile în ordinea lor firească: nu comisiile parlamentare sunt chemate «la ordin» de miniștri, ci invers. Aceștia sunt sub controlul comisiilor parlamentare și trebuie să vină la Parlament, ori de câte ori sunt invitați, la Ora Guvernului. Parlamentul României nu mai trebuie să fie sfidat, nu mai trebuie să acceptăm să avem o Constituție peste care se trece”.

Senatorul USR a criticat și inacțiunea președintelui țării în acest caz. „Nu trebuie să ne mirăm când șeful domnului Tîlvăr, comandantul Armatei Române, în aceste momente critice pentru felul în care se prezintă România în lume ca stat puternic, se plimbă cu avionașul de la Sibiu la New York, pentru a face protocol la Națiunile Unite”, a adăugat Radu Mihail.

VIDEO. Declarațiile de presă susținute de Radu Mihail https://www.youtube.com/watch?v=XI4qoMnVqeM