Cătălin Drulă: Foarte multe proiecte de infrastructură sunt frânate sau blocate de ministrul Grindeanu

Cătălin Drulă: Foarte multe proiecte de infrastructură sunt frânate sau blocate de ministrul Grindeanu

Cătălin Drulă, președintele USR și fost ministru al Transporturilor, îl acuză pe Sorin Grindeanu că frânează sau chiar blochează multe dintre proiectele de infrastructură demarate acum doi ani și de care românii au atât de mare nevoie. Într-o conferință de presă în județul Gorj, președintele USR a trecut în revistă situația tronsoanelor Filiași-Craiova și Filiași-Târgu Jiu, dar a avertizat că întârzieri foarte mari sunt în toată țara.

Sub Sorin Grindeanu, foarte multe proiecte de infrastructură sunt întârziate. Începând cu cele două proiecte esențiale pentru Târgiu Jiu, prin care să fie legat la rețeaua de drumuri rapide, drumuri expres și autostrăzi a României: Filiași-Craiova și Filiași-Târgu Jiu. Proiectele sunt în pom, asta este realitate sub acest Guvern. Oriunde mergi prin țară sunt proiecte frânate sau chiar blocate de ministrul Grindeanu”, declară Cătălin Drulă.

Pentru drumul expres Târgu Jiu – Craiova, proiectarea a fost începută în mandatul de ministru al lui Cătălin Drulă și studiul de fezabilitate trebuia să fie gata în 14 luni. La doi ani de la debutul proiectului, întârzierile sunt foarte mari.

E păcat că un proiect foarte important pentru Gorj și nu numai stagnează sub ministrul Grindeanu. Îngrijorătoare sunt și aspectele privind finanțarea. După ce am plecat de la Ministerul Transporturilor, au lansat acel Plan investițional 2021-2030 prin care au retrogradat această rută la stadiul de TransRegio, ceea ce înseamnă drum național sau drum național modernizat, nu drum expres. Tronsonul trebuie făcut drum expres și se poate asigura finanțare europeană”, explică fostul ministru USR al Transporturilor.

Întârzieri foarte mari sunt și pe sectorul Filiași-Craiova, parte din Autostrada Sudului, deși licitația era aproape finalizată la plecarea lui Cătălin Drulă de la Ministerul Transporturilor. Ministrul Grindeanu a ales să anuleze licitația și nici astăzi nu sunt semnate toate contractele.

La rândul său, deputatul USR de Gorj Radu Miruță cere parlamentarilor PSD și PNL din județ să lase declarațiile mincinoase și să facă pași concreți pentru realizarea proiectelor de infrastructură din județ.

Solicităm parlamentarilor PSD-PNL de Gorj să facă presiuni la nivelul Guvernului, pentru ca tronsonul Târgu Jiu – Craiova să fie drum expres, nu drum TransRegio. Mediul de afaceri din județul Gorj are nevoie de deschidere către rețeau națională și internațională de drumuri. Deschiderea aceasta nu se poate face prin minciuni cum că drumul este expres, cât timp ei, cu mânuța lor, l-au retrogradat la nivel de TransRegio”, precizează Radu Miruță.