Cătălin Drulă, președintele USR: „Vom sesiza CCR împotriva legii Ciolacu de creștere a taxelor”

Cătălin Drulă, președintele USR: „Vom sesiza CCR împotriva legii Ciolacu de creștere a taxelor”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza CCR în privința proiectului Guvernului PSD-PNL de creștere a taxelor. 

„Proiectul de lege recent publicat, legea creșterii taxelor, nu este doar o lovitură pentru economia românească, ci un adevărat asasinat. Acest act împinge la faliment firmele românești și îi împinge pe antreprenori în subteran”, a spus Cătălin Drulă. 

PSD și PNL sunt astăzi două partide identice, care nu acționează în interesul românilor, ci în cel al clientelei de partid. „Din toamna lui 2021, Marcel Ciolacu este de facto la guvernare și, în acești doi ani, economia românească s-a deteriorat constant. Cu toate promisiunile de reducere a cheltuielilor, acestea cresc continuu”.

Cătălin Drulă a subliniat că „nu ar fi fost posibil acest atac asupra economiei românești fără trădarea președintelui Iohannis și a PNL. PSD, care a demonstrat în repetate rânduri că îi urăște pe antreprenori, nu ar fi putut face asta singuri, cu 30% în Parlament. A fost necesară o complicitate mai mare și aceasta a venit din partea președintelui și a PNL”.

Reacționând la declarațiile lui Marcel Ciolacu și la legea de creștere a taxelor, Cătălin Drulă a afirmat că „Ciolacu ne-a spus că predictibilitatea e un moft, reamintindu-ne de vremurile în care Iliescu, tătucul lui, spunea că proprietatea e un moft. Țara noastră merită mai mult decât asta”.

În încheiere, Cătălin Drulă a subliniat angajamentul USR: „Ne vom opune acestui atac. Vom sesiza CCR împotriva Legii Ciolacu. Vom construi în jurul USR o soluție pentru toate rundele de alegeri, oferind o alternativă liberală, de dreapta, responsabilă cu banul public și vom implementa PNRR – un plan conceput de USR pentru investiții și pentru transformarea acestei țări”.