Silviu Dehelean: Am oprit PSD și PNL să încalce dreptul românilor la proprietate

Curtea Constituțională a admis, astăzi, sesizarea USR și Forța Dreptei prin care majoritatea PSD-PNL centraliza puterea în agricultură în favoarea marilor arendași, cu încălcarea libertății și dreptului la proprietate al cetățenilor.

O mare victorie obținută la CCR: am oprit PSD și PNL să încalce dreptul românilor la proprietate. O lege care restrânge libertatea contractelor de arendă, instituie o durată minimă de 7 ani și obligă inclusiv moștenitorii terenurilor să mențină contractul de arendă, reprezintă un atentat la dreptul românilor de a dispune de propriile terenuri”, declară Silviu Dehelean, deputat USR de Bihor și membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

În sesizarea depusă la CCR, USR și Forța Dreptei au arătat că legea prin care PSD, PNL și UDMR au modificat Codul civil încalcă, printre altele, dreptul la proprietate privată, principiul libertății economice, principiul egalității în drepturi și accesul liber la justiție.

Dacă legea ar fi intrat în vigoare în ciuda viciilor de constituționalitate, micii proprietari de terenuri ar fi devenit captivi unor arendași cu resurse și influență semnificative.

Paul Stănescu, artizanul legii, și gașca lui trebuie să înțeleagă: nu pot distruge agricultura românească în beneficiul unor interese personale. Astăzi i-am oprit. Vom continua”, adaugă Silviu Dehelean.

USR continuă să lupte pentru protejarea drepturilor cetățenilor și pentru o Românie mai justă. Iar victoria de astăzi de la CCR este un semnal clar că abuzurile de putere nu vor fi tolerate.