Iohannis s-a grăbit să promulge legea de salvare a pensiilor speciale, poate prinde și el ca fost primar

Iohannis s-a grăbit să promulge legea de salvare a pensiilor speciale, poate prinde și el ca fost primar

USR critică graba cu care președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de salvare a pensiilor speciale, deși putea să o retrimită în Parlament.

„Președintele Iohannis s-a grăbit să promulge legea de salvare a pensiilor speciale deși putea să ceară Parlamentului să le elimine. Probabil se bucură de forma actuală a legii care nu elimină pensiile speciale ale aleșilor locali și se gândește că o să se bucure și el de o pensie specială ca fost primar de Sibiu”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

USR a depus amendamente de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor în toate variantele recente de la legea pensiilor publice, dar au fost respinse de coaliția PSD-PNL.

Pentru ca jalonul PNRR să fie considerat îndeplinit, PSD și PNL trebuie să clarifice ce-au de gând să facă cu aceste pensii speciale pe care le tot amână în fiecare an, dar refuză să le elimine din Codul Administrativ. E vorba de toți primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consiliu județean din 1992 până în prezent, deci zeci de mii de beneficiari, cu un impact bugetar semnificativ.

Inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor, depusă din 14 aprilie 2021 în Parlament, prinde mucegai în comisiile de la Camera Deputaților.