Anca Dragu: „Domnule Ciolacu, opriți alocările haotice ale banului public, veniți cu rectificarea bugetară!”

Anca Dragu: „Domnule Ciolacu, opriți alocările haotice ale banului public, veniți cu rectificarea bugetară!”

Senatoarea USR Anca Dragu, vicepreședinte USR și fost ministru de finanțe, avertizează că felul în care Guvernul alocă banii din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului arată clar că Guvernul PSD-PNL a ajuns la fundul sacului și că bugetul pe 2023 a fost unul mincinos.

Anca Dragu îi cere prim-ministrului Ciolacu să vină cu o rectificare bugetară și să nu mai acorde bani din pix, cu țârâita, unor ministere, încercând să peticească bugetul sărăcit de pensii speciale, de alocări cu dedicație pentru firmele de partid și mufate la banul public sau de scheme de personal umflate cu oameni de partid.

Anca Dragu: „Guvernul a aprobat azi nu mai puțin de 11 HG-uri prin care alocă bani de la Fondul de rezervă pentru Ministerul Transporturilor, pentru MIPE, pentru Ministerul Mediului, pentru Ministerul de Externe, pentru Ministerul de Interne, pentru Camera Deputaților, pentru SRI. Doar un singur HG se referă la plata unor bani pentru reparații în urma unei calamități naturale. Adevărul este că singura calamitate se petrece acum la Palatul Victoria și are proporții epice”.

De asemenea, Anca Dragu susține că, de fapt, Guvernul Ciolacu refuză să facă rectificare bugetară și recurge la folosirea Fondului de rezervă deoarece bugetul inițial fusese gândit pentru 8-9 luni, iar proasta socoteală bugetară de la începutul anului a bubuit acum.

Anca Dragu: „Rectificarea bugetară ar arăta dezastrul, iar Marcel Ciolacu ar trebui să spună care va fi deficitul peste 2 luni. Domnul Ciolacu amână acest moment penibil pentru dumnealui, pentru predecesor și pentru miniștrii lor de finanțe, dar și pentru toți colegii de partid care au susținut aceste guverne incredibil de incompetente. Deficitul bugetar pentru 2023 nu avea cum să rămână 4,4% din PIB, așa cum estimase Guvernul Ciucă cu ministru PSD la finanțe. În luna mai, Guvernul Ciucă emite o ordonanță de urgență pentru a mai drege busuiocul. Acea ordonanță de urgență urma să aducă economii la buget în sumă de 5,3 miliarde lei, dar… cine mai știe ce s-a întâmplat, deoarece nici Guvernul Ciucă, nici Guvernul Ciolacu nu au evaluat rezultatele acestei ordonanțe. Legile economice au prostul obicei de a se răzbuna pe cei care nu le respectă”.