USR: PSD și PNL vor să protejeze păcănelele, nu să-i apere pe români de dependența de jocurile de noroc

Coaliția PSD-PNL a demonstrat, luni, la Senat că nu dorește, de fapt, eliminarea păcănelelor, așa cum se lăuda acum o lună premierul Ciolacu, ci vrea doar mai mulți bani de la organizatorii de jocuri de noroc.

Luni, Comisia Juridică din Senat a dezbătut Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 82/2023 privind majorarea taxelor de licențiere şi de autorizare a organizatorilor de jocuri de noroc din România, în timp ce în Plenul Senatului s-au aflat la dezbatere și vot două inițiative legislative USR, prima prin care personalul O.N.J.N. şi membrii Comitetului de Supraveghere al O.N.J.N. nu pot participa la jocuri de noroc și cea de a doua privind necesitatea avizării de către primării a activității sălilor de jocuri de noroc.

Deputatul USR Filip Havârneanu a arătat că este șocant că după ani de zile de la înființarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc nimeni nu s-a gândit să le interzică membrilor acestuia să joace, în timp ce senatorul Raoul Trifan a argumentat că activități mult mai puțin nocive decât funcționarea sălilor de jocuri de noroc au nevoie de avizul primăriilor.

Ambele inițiative au fost respinse în Senat cu voturile PSD și PNL.

„Cu Ordonanța 82, Marcel Ciolacu salvează jocurile de noroc și pune la adăpost această industrie și practicile ei nocive. Acesta este un act normativ care se referă mai mult la noi taxe și impozite care să aducă mai mulți bani în buzunarul lui Ciolacu și nu se referă la măsurile pe care Guvernul ar trebui să le ia pentru a-i ajuta pe cei care cad victime acestui flagel. Nu e nicio surpriză, domnului Ciolacu i-au sclipit ochii când a văzut câți bani poate să mai adune”, a explicat senatoarea USR Simona Spătaru.