Sebastian Cernic, USR: „PSD și PNL au transformat Parlamentul într-o mare sală de păcănele!”

Sebastian Cernic, USR: „PSD și PNL au transformat Parlamentul într-o mare sală de păcănele!”

Coaliția PSD-PNL a cedat presiunilor industriei jocurilor de noroc și, în loc să ia măsuri pentru a elimina păcănelele din orașe, așa cum promitea premierul Marcel Ciolacu acum o lună, nu a făcut decât să crească o serie de taxe ca să strângă mai mulți bani de la operatori.

Ordonanța adoptată, luni, de Senat nu schimbă nimic: România rămâne împânzită de păcănele, reclamele vor continua nestingherite.

„Ați transformat instituția Parlamentului într-o sală imensă de păcănele! Stimați colegi, nu votați cu ochii legați! Vă rog să-l întrebați pe Marcel Ciolacu dacă a cedat presiunilor mafiei – noi credem că a cedat și v-ați predat și dumneavoastră. Noi, cei de la USR, am depus amendamente susținute de peste 70.000 de români: vrem să scoatem reclamele la păcănele, vrem să scoatem sălile de joc din drumul copiilor spre școală, vrem să însănătoșim societatea. Toate aceste amendamente au fost respinse. Oare nu e ca la păcănele? Când intri, ți se promite un câștig, iar când ieși din sala de joc ești dator, depresiv și marginalizat. Asta faceți cu acest proiect de lege – vindeți iluzii!”, a susținut Sebastian Cernic în plenul Senatului.

„Ordonanța Păcănelelor” a fost adoptată cu 79 de voturi PENTRU, un vot împotrivă și 13 abțineri. Senatul este primă cameră sesizată.

Tot ieri, a trecut tacit de Senat inițiativa legislativă a deputaților USR Diana Stoica și Adrian Wiener prin care publicitatea pentru jocurile de noroc trebuie să fie însoțită, alternativ, de unul dintre următoarele mesaje: „Familie, viață socială, bunăstare: ești gata să riști totul?” sau „Jocurile de noroc implică riscuri: îndatorare, dependență, singurătate”.

USR avertizează că există riscul ca inițiativa legislativă să rămână îngropată la comisii, la Camera Deputaților, care este cameră decizională, și să nu intre niciodată în vigoare.