Primarul Allen Coliban: PNL a propus un torționar la gestionarea patrimoniului

Primarul Allen Coliban: PNL a propus un torționar la gestionarea patrimoniului

PNL a propus numirea unui torționar securist în consiliul de administrație al societății municipale RIAL care se ocupă de gestionarea patrimoniului din Brașov, atrage atenția primarul USR Allen Coliban. Este vorba de fostul maior de Securitate Nicolae Paraschiv.

Propunerea a fost făcută în ședința de consiliu local de marți, 31 octombrie, dar primarul USR Allen Coliban a retras acest punct de pe ordinea de zi a ședinței pentru a împiedica această numire revoltătoare.

Torționarul Nicolae Paraschiv a fost secretar general al Primăriei Brașov timp de 17 ani, în toate mandatele fostului primar PNL George Scripcaru. În această perioadă, cu implicarea sa directă, patrimoniul Brașovului a pierdut mii de imobile, multe dintre ele prin retrocedări dubioase și vânzări ilegale.

Primarul USR Allen Coliban a criticat dur PNL pentru propunerea unui torționar în conducerea unei instituții atât de importante pentru patrimoniul municipiului și a cerut explicații publice de la liderii naționali ai PNL.

”PNL a avut tupeul să-l nominalizeze în conducerea RIAL pe torționarul Nicolae Paraschiv, cel care, de altfel, a fost secretar al Primăriei pe vremea primarului Scripcaru. Este un securist cu acte în regulă, dovedit de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, și un om care a ajuns la pensie, dar pe care PNL-ul vrea să îl repună în funcții. Asta este singura ofertă pe care o are PNL la ora actuală pentru brașoveni: revenirea la trecut, la torționari și securiști, revenirea la cei care au căpușat și care au vândut patrimoniul. E clar că PNL nu a înțeles mesajul electoratului din 2020 și a rămas blocat în trecutul plin de umbre al politicii brașovene”, a declarat primarul Allen Coliban.

USR cere liderilor PNL să ia atitudine și să retragă de urgență această propunere rușinoasă a unui torționar și să desemneze o persoană profesionistă în consiliul de administrație al RIAL.