Dan Barna: Susținem deschiderea în decembrie a negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova

Dan Barna: Susținem deschiderea în decembrie a negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova

Vicepreședintele USR Dan Barna, la reuniunea United4Moldova: Susținem deschiderea în decembrie a negocierilor de aderare la UE pentru Republica Moldova

Vicepreședintele USR Dan Barna a participat la reuniunea United4Moldova, în care s-a dezbătut aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Reuniunea a fost găzduită de Parlamentul Republicii Moldova și a reunit delegații parlamentare din 18 state europene și o delegație din Ucraina.

Vicepreședintele USR Dan Barna a cerut ca toți parlamentarii din cele 18 delegații de state europene prezente să susțină deschiderea în decembrie a negocierilor de aderare pentru Republica Moldova, astfel încât Europa să dea anul acesta în decembrie mesajul că ușa este deschisă pentru Moldova în Europa.

„Moldova Europeană este un obiectiv comun pe cale să devină o realitate ce va aduce un viitor mai bun pentru moldoveni, resurse financiare, mai multă predictibilitate, creștere economică și garanții de securitate. România este un partener solid pentru parcursul pro-european al Moldovei și am reafirmat acest lucru la dezbaterile din cadrul reuniunii. Voi continua să susțin acest drum atât din Parlamentul României, cât mai ales în cadrul întâlnirilor de la Bruxelles”, a declarat Dan Barna, vicepreședinte USR și al Camerei Deputaților.

Dan Barna a felicitat Moldova și pe președinta Maia Sandu pentru progresul cu recomandările Comisiei Europene, pentru reformele și eforturile făcute pentru siguranța țării. Nu a fost ușor, ținând cont de amenințările externe din partea Rusiei și de presiunile de destabilizare a democrației Moldovei. Rezultatele se văd și există multă încredere ca în 4 zile, pe 8 noiembrie, Comisia Europeană să dea aviz pozitiv începerii negocierilor pentru aderare la Uniunea Europeană a Moldovei.

În cadrul evenimentului, a fost adoptată Rezoluția Reuniunii United4Moldova. Locul Republicii Moldova și al moldovenilor este în Europa – https://s9.ro/1wo1