Iulian Bulai: Vizita făcută de ministrul Mediului în Africa e la fel de irelevantă ca și turneul lui Iohannis

Iulian Bulai: Vizita făcută de ministrul Mediului în Africa e la fel de irelevantă ca și turneul lui Iohannis

Mircea Fechet, ministrul Mediului, nu a găsit o justificare serioasă pentru vizita pe care a efectuat-o recent în Kenya, alături de președintele Klaus Iohannis, și nu a reușit să răspundă în mod convingător întrebărilor care i-au fost adresate pe această temă de deputatul USR Iulian Bulai.

Ministrul Mediului a fost prezent astăzi în Parlament, la solicitarea USR, pentru a da explicații despre implementarea sistemului Garanție – Returnare (SGR) și despre alte probleme grave de mediu care afectează România.

În acest context, deputatul Iulian Bulai l-a întrebat pe ministrul Mediului care a fost impactul vizitei pe care a efectuat-o recent în Kenya, care sunt prioritățile pe mediu ale președintelui Iohannis în turneul din Africa și cum valorifică România această vizită.

„Președintele Iohannis se plimbă prin Africa, iar ministrul Mediului l-a însoțit într-o vizită total irelevantă pentru problemele de mediu din România. Avem probleme grave de mediu în țară, România este îngropată în munți de gunoaie și am dubii serioase că un acord pe mediu cu Kenya ne poate ajuta să fim mai responsabili sau mai relevanți din punctul de vedere al geopoliticii de mediu. Hakuna matata („Nu există probleme”/ „Totul este bine”) nu este o expresie care să poată fi folosită cu credibilitate și pentru marile teme de mediu din România. Aici au eșuat și ministrul Mircea Fechet, și PNL, și PSD, și președintele Iohannis”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.