Cătălin Drulă: CCR are exemplul din Germania că banii publici nu pot fi folosiți cum vrea Guvernul

Cătălin Drulă: CCR are exemplul din Germania că banii publici nu pot fi folosiți cum vrea Guvernul

Președintele USR Cătălin Drulă susține că CCR ar trebui să admită sesizarea în privința legii prin care Fondul de Rezervă poate fi folosit discreționar de Guvern, după exemplul recent din Germania.

Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a Germaniei (CCG) a decis că fondurile nefolosite din credite angajate pentru combaterea pandemiei (60 de miliarde de euro) nu pot fi folosite cu alt scop și realocate după cum vrea Guvernul.

Între timp, în România, Marcel Ciolacu guvernează pe mâna ministrului Finanțelor PNL complet discreționar din Fondul de Rezervă și nu face rectificare așa cum cere legea.

”Judecătorii din Germania au demonstrat cum arată o Curte Constituțională, care judecă în interesul oamenilor și protejează finanțele statului de supraîndatorare. Curtea de la Karlsruhe dovedește ce înseamnă independența de partidele care au trimis judecătorii în funcție. Oare judecătorii de la CCR se vor rupe de stăpânirea de partid? Vor judeca în interesul oamenilor?”, spune Cătălin Drulă.

USR și Forța Dreptei au atacat ieri la CCR Legea de aprobare a OUG 73/2023, prin care Ciolacu și PNL au transformat Fondul de Rezervă în pușculița politică personală.

https://www.facebook.com/catalindrulausr/posts/pfbid02coLoScLgDyyvixUWXfzDJHwDqyRwLCwihmrKjGVQBSLTfiNbEmF59kL3unG2Tvqsl