Silvia Dinică: MAI și Predoiu au înlocuit analiza datelor reale cu sondaje de opinie, fără să le pese de siguranța cetățenilor

Silvia Dinică: MAI și Predoiu au înlocuit analiza datelor reale cu sondaje de opinie, fără să le pese de siguranța cetățenilor

Senatoarea USR Silvia Dinică trage un semnal de alarmă că în ultimii cinci ani s-a dublat numărul de persoane dispărute, iar cazurile de violență domestică au crescut cu peste 50%. Ministerul Afacerilor Interne (MAI), condus de Cătălin Predoiu, renunță la analiza datelor proprii și își bazează întreaga strategie pentru siguranța cetățenilor pe sondaje.

Silvia Dinică: „MAI nu face decât să constate realitatea pe care o văd părinții în școli. În doar un an, infracțiunile din școli aproape că s-au dublat. Însă aici se taie filmul competenței. La partea de soluții, MAI își propune să facă sondaje de opinie. Așa își propune domnul Predoiu să combată violența: prin sondaje. Va întreba cetățenii cât de în siguranță se simt în România. Nu de alta, dar dacă cifrele ies bine acolo, ce mai contează statisticile? MAI poate constata că nu există probleme, iar românii sunt în siguranță.”

Senatoarea USR Silvia Dinică îi cere ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, să renunțe la stilul pompieristic de elaborare a „Strategiei Naționale de Ordine și Siguranță Publică”, pentru că în cazul acesta românii nu vor fi în siguranță. „Copiii noștri nu sunt în siguranță în școli, iar eșecul dumneavoastră și al predecesorilor dumneavoastră de a produce soluții, nu maculatură, este unul criminal”, spune Silvia Dinică.