Parlamentarii USR marchează ziua internațională a persoanelor cu dizabilități promovând semnul distinctiv al florii soarelui

Parlamentarii USR marchează ziua internațională a persoanelor cu dizabilități promovând semnul distinctiv al florii soarelui

Parlamentarii USR marchează ziua internațională a persoanelor cu dizabilități promovând semnul distinctiv al florii soarelui pentru a atrage atenția asupra acelor dizabilități care nu sunt imediat vizibile. Din 2016, în Marea Britanie, floarea-soarelui a fost adoptată ca simbol pentru dizabilitățile invizibile sau care nu sunt imediat aparente, devenind un semn distinctiv recunoscut la nivel mondial.

Parlamentarii USR s-au alăturat, astfel, USR Dizabilități în efortul lor de a atrage atenția, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități că, dincolo de tot ceea ce ne deosebește, suntem toți, oameni! Cu atât mai mult trebuie apreciat și susținut efortul constant făcut de sute și sute de milioane de oameni de a se depăși pe sine și dizabilitățile pe care le au, pentru a duce o viață cât mai aproape de normalitate, de a contribui la viața comunităților din care fac parte.

Unele dizabilități nu imediat evidente: autism, durere cronică, dificultăți de învățare, afecțiuni ale sănătății mintale, mobilitate, tulburări de vorbire și dificultății senzoriale, pierderea vederii, pierderea auzului, dar și: afecțiunile respiratorii, diabetul, durerea cronică și tulburările de somn, toate acestea cu un impact devastator asupra vieții de zi cu zi. Deși nu se văd, toate aceste condiții invizibile sunt acolo.

Cei care trăiesc cu ele pot alege să poarte semnul ”Floarea-soarelui” pentru semnaliza discret că s-ar putea să aibă nevoie de un dram de înțelegere în plus, de sprijin, de ajutor sau de o încurajare.