Senatorul USR Radu Mihail: ”Adevăratele forțe democratice trebuie să lupte în alegerile europene de anul viitor împotriva populiștilor și extremiștilor controlați de Rusia.”

Senatorul USR Radu Mihail: ”Adevăratele forțe democratice trebuie să lupte în alegerile europene de anul viitor împotriva populiștilor și extremiștilor controlați de Rusia.”

Senatorul USR Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat susține că este imperios necesar ca adevăratele forțe democratice din Europa trebuie să lupte și să câștige în alegerile pentru parlamentul european de anul viitor împotriva populiștilor și extremiștilor controlați de Rusia.

Luând cuvântul la sesiunea solemnă organizată la Parlamentul European cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la adoptarea Declarației pentru drepturile omului, Radu Mihail a amintit că în urmă cu 75 de ani, reprezentanții Imperiului Rus, numit la acea vreme URSS, s-au abținut de la votarea Declarației Universale a Drepturilor Omului, iar azi Federația Rusă a devenit principala amenințare la adresa dezvoltării în pace a continentului european.


Radu Mihail: ”Masacrul de la Bucha și răpirea a mii de copii sunt doar două exemple din lunga listă de crime comise de regimul rus. Dar Rusia sprijină și junta din Myanmar. Este prietenă cu regimul din Iran și așa mai departe. Prin aceasta și printr-o propagandă continuă, Rusia încearcă practic să submineze însăși ideea de universalitate a drepturilor omului. Dacă vrea să continue să fie principalul promotor și apărător al drepturilor omului, Uniunea Europeană trebuie să fie suficient de puternică pentru a putea stăpâni Rusia și influența sa negativă. În afara Europei și în interiorul Europei.”

Concluzia liderului grupului USR din Senat la aniversarea a 75 de ani de la adoptarea Declarației pentru drepturile omului este că trebuie să acționăm viguros, acum, dacă vrem ca acest document să își mențină impactul de schimbare a lumii în aceste vremuri tumultoase.

În continuare, textul integral al intervenției senatului USR Radu Mihail în cadrul sesiunii solemne organizată la Parlamentul European cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la adoptarea Declarației pentru drepturile omului:

”În urmă cu 75 de ani, reprezentanții Imperiului Rus, numit la acea vreme URSS, s-au abținut de la votarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. 75 de ani mai târziu, imperiul rus rămâne una dintre principalele amenințări la adresa dezvoltării societății umane.
Masacrul de la Bucha și răpirea a mii de copii sunt doar două exemple din lunga listă de crime comise de regimul rus.
Dar Rusia sprijină și junta din Myanmar. Este prietenă cu regimul din Iran și așa mai departe. Prin aceasta și printr-o propagandă continuă, Rusia încearcă practic să submineze însăși ideea de universalitate a drepturilor omului.
Dacă vrea să continue să fie principalul promotor și apărător al drepturilor omului, Uniunea Europeană trebuie să fie suficient de puternică pentru a putea stăpâni Rusia și influența sa negativă. În afara Europei și în interiorul Europei.
În acest sens, toate forțele democratice reale trebuie să lupte în alegerile europene de anul viitor împotriva populiștilor și extremiștilor controlați de Rusia.
Noi, europenii, trebuie să acționăm viguros, acum, dacă vrem ca acest document pe care îl sărbătorim să își mențină impactul de schimbare a lumii în aceste vremuri tumultoase.”