Claudiu Năsui (USR): Mintea bolnavă a lui Marcel Ciolacu și coaliția PSD-PNL distrug microîntreprinderile din România

Claudiu Năsui (USR): Mintea bolnavă a lui Marcel Ciolacu și coaliția PSD-PNL distrug microîntreprinderile din România

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, trage un semnal de alarmă legat de o nouă aberație economică propusă de premierul PSD Marcel Ciolacu și PNL care va afecta direct microîntreprinderile din România.

Într-o ordonanță de urgență, introdusă în circuitul de avizare de ministerul de Finanțe condus de PNL, se interzice oamenilor să deschidă o microîntreprindere dacă au o rudă de până la gradul 3 care are deja microîntreprindere. Această schimbare va duce la desființarea a 100.000 de microîntreprinderi.

”E ireal, dar e adevărat. Dacă aveți un frate, soră, părinte sau chiar un unchi/mătușă care are o microîntreprindere și vreți și dumneavoastră să aveți o microîntreprindere, va trebui fie ei să renunțe la a lor, fie dumneavoastră nu o să mai aveți voie să aveți una. Nu vă căsătoriți cu microantreprenori pentru că nu o să mai aveți voie să aveți și dumneavoastră o microîntreprindere. De noaptea minții ce pot să facă niște politicieni care n-au trăit o zi în mediul privat. Doar la stat sau în firme abonate la contracte de la stat. Vor să distrugă microîntreprinderile și nu se lasă”, avertizează Claudiu Năsui.

În aceeași ordonanță de urgență sunt introduse și noi taxe, prin schimbarea modului de calcul a impozitării și eliminarea mai multor deductibilități.

Iată cinci creșteri de taxe:

1. Cresc taxele asupra micilor antreprenori prin reducerea numărului de microîntreprinderi pe care au voie să le aibă de la 3 la 1 și prin calcularea diferită a plafonului peste care e obligatoriu impozitul pe profit.

2. Elimină Horeca de la aplicarea regimului microîntreprinderilor.

3. Elimină deductibilitatea sponsorizărilor pentru ONG-uri la anumiți contribuabili.

4. Elimină posibilitatea de a deduce costul casei de marcat din impozitul datorat.

5. Reduce deducerea pentru sălile de sport

Fostul ministru al Economiei amintește că în timp ce guvernul PSD-PNL introduce noi taxe și obligații pentru antreprenori, nu a tăiat nicio cheltuială de la stat. Dimpotrivă a înființat tot felul de noi agenții.

Mai multe detalii și printscreenuri din ordonanța aflată în circuitul de avizare găsiți aici – https://www.facebook.com/ClaudiuNasui/posts/898463478313639?ref=embed_post