USR: Ministrul Agriculturii să trimită raportul de la Casa de Comerț Unirea în justiție pentru recuperarea prejudiciului de 10 milioane de euro

USR: Ministrul Agriculturii să trimită raportul de la Casa de Comerț Unirea în justiție pentru recuperarea prejudiciului de 10 milioane de euro

USR îi cere ministrului PSD al Agriculturii Florin Barbu să trimită raportul Corpului de Control de la Casa de Comerț Unirea în justiție pentru recuperarea prejudiciului.

Conform raportului, au fost evidențiate „deficiențe și nereguli în activitatea managementului societății, facturi neîncasate, în valoare de peste 10 de milioane de euro, precum și comercializarea într-o proporție mai mare a produselor din import decât a celor provenite de la producătorii autohtoni”.

Raportul dovedește că această Casa de Comerț Unirea înființată de PSD nu a fost niciodată nimic altceva decât o schemă de sifonat bani publici și de împărțit sinecuri la partid, nu un instrument în ajutorul fermierilor români.

USR solicită ca raportul Corpului de Control să nu rămână la nivel de raport intern, ci să fie sesizate instituțiile statului și să fie recuperat fiecare leu direcționat în această schemă de furat din banii publici. Dacă ministrul PSD nu are curaj, procuratura și justiția trebuie să se autosesizeze de îndată.

„Justiția trebuie să recupereze aceste sume și să-i tragă la răspundere pe toți „iluzioniștii” din PSD care au semnat pentru direcționarea fondurilor în această schemă de tip mafiot. Așa sifonează PSD banii de la stat: mai întâi cu declarații de bune intenții și apoi cu acțiuni de tip mafiot”, spune senatorul USR Sebastian Cernic, secretarul comisiei de Agricultură din Senat.