Dreapta Unită îi cere lui Iohannis să convoace referendum pentru eliminarea pensiilor speciale

Dreapta Unită îi cere lui Iohannis să convoace referendum pentru eliminarea pensiilor speciale

Liderii alianței Dreapta Unită au anunțat, miercuri, că vor face o solicitare oficială către președintele Klaus Iohannis să convoace pe 9 iunie un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale.

„Îi vom cere lui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare oficială, să convoace referendum pe eliminarea pensiilor speciale, așa cum a convocat referendum pe justiție în 2019. E aceeași procedură. Dreapta Unită susține că poporul român trebuie să se pronunțe asupra pensiilor speciale. Eliminarea pensiilor speciale este una dintre reformele incluse de USR în PNRR, de care depind miliarde de euro din fondurile europene”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

În ultimii ani, PSD și PNL doar au mimat că vor să facă această reformă, dar au votat proiecte neconstituționale făcute special ca să pice la Curtea Constituțională.

„Vom formula și o solicitare oficială prin care îi cerem președintelui Klaus Iohannis să mai adauge o urnă lângă cele pe care le va înghesui în aceeași secție de votare, mutilând democrația cei de la PSD și PNL prin comasarea pe care au pregătit-o. Lângă două alegeri, mai e loc și de un referendum și eu sunt convins că românii s-ar bucura să se poată pronunța pe această temă care e de interes major. Aceasta este solicitarea Dreptei Unite. Este o întrebare care frământă societatea românească și este bine ca românii să se pronunțe pe acest subiect odată pentru totdeauna”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

„În Constituție se prevede că toți cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. Pensiile speciale reprezintă un privilegiu pentru beneficiarii acestora. Obiectivul Dreptei Unite este de a readuce litera și spiritul Constituției în legea care reglementează calculul pensiei cetățenilor români”, a declarat președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban.