USR îl cheamă pe Ciolacu la Ora Prim-ministrului să explice cum a ajuns România pe primul loc la inflație din UE

USR îl cheamă pe Ciolacu la Ora Prim-ministrului să explice cum a ajuns România pe primul loc la inflație din UE

Grupul USR din Senat îl cheamă pe Marcel Ciolacu la Ora Prim-ministrului, în ziua de 4 martie 2024, pentru a da explicații despre cum a ajuns România pe primul loc la inflație în UE, iar ritmul de creștere economică s-a prăbușit.

De asemenea, USR îi cere lui Marcel Ciolacu să explice deficitul bugetar uriaș și rata alarmantă cu care România se împrumută pentru a face față cheltuielilor curente. Solicitarea USR a fost depusă, vineri, la Biroul Permanent al Senatului și va fi tranșată luni de liderii partidelor politice.

„Propaganda nu poate învinge cifrele. Singura stabilitate pe care o livrează Guvernul PSD-PNL pentru români sunt stabilitatea creșterii prețurilor din coșul zilnic, stabilitatea ritmului înalt la care se împrumută Guvernul pentru cheltuieli curente, stabilitatea scăderii ritmului de creștere economică, stabilitatea neîndeplinirii jaloanelor PNRR. Marcel Ciolacu trebuie să vină să explice românilor ce măsuri ia pentru a opri acest dezastru economic”, spune senatorul USR Radu Mihail.

Partidul Unic PSD-PNL a dus România pe locul 1 la inflație în Europa, cu o rată anuală de 7,3%, dublă față de media Uniunii Europene de 3,1%. Este un dezastru economic.