USR cheamă ministrul de Externe în Parlament pentru a da explicații despre organizarea alegerilor comasate în diaspora

USR cheamă ministrul de Externe în Parlament pentru a da explicații despre organizarea alegerilor comasate în diaspora

În contextul anunțului de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale, grupul USR din Senat a depus o solicitare oficială pentru chemarea ministrului de Externe, Luminița Odobescu, la Ora Guvernului în data de 12 martie 2024.

USR cere detalii privind stadiul pregătirilor de care este răspunzător Ministerul Afacerilor Externe pentru desfășurarea în bune condiții a proceselor electorale în diaspora pentru anul 2024.

„Guvernul trebuie să ne spună ce măsuri a luat și ce măsuri va lua pentru ca dezastrul de la scrutinele precedente să nu se mai repete. Comasarea alegerilor înseamnă timp mai mult în secțiile de votare, cozi mai lungi în fața ambasadelor, oameni care riscă să nu poată vota. USR vrea să se asigure că fiecare român din diaspora poate să-și exercite acest drept constituțional, beneficiind de cele mai bune condiții. Ceea ce s-a întâmplat la trecutul scrutin – cozi de sute de metri, ore în șir la coadă, împiedicarea exercitării votului – nu trebuie să se mai întâmple! Noi am avut propuneri, PSD, PNL și UDMR le-au respins. Doamna Odobescu trebuie să clarifice lucrurile!”, spune Radu Mihail, liderul senatorilor USR.