Băiatul de mingi al baronului Stănescu, păstrat de PSD-PNL în Guvern, deși nu a făcut nimic pentru agricultori

Băiatul de mingi al baronului Stănescu, păstrat de PSD-PNL în Guvern, deși nu a făcut nimic pentru agricultori

Prin votul dat, astăzi, la moțiunea depusă de USR și Forța Dreptei, PSD și PNL au arătat agricultorilor, încă o dată, cât de mult îi disprețuiesc. În fața camerelor, Ciolacu și Ciucă se prezintă ca mari apărători ai agricultorilor și ai producătorilor români, dar ei mențin în funcție un ministru care, în loc să facă ceva pentru aceștia, s-a îngrijit doar ca apropiații baronului PSD Paul Stănescu să primească milioane de euro de pe urma stufului din Deltă transformat, peste noapte, în pajiști.

Normal că PSD și PNL l-au protejat pe Florin Barbu în ciuda incompetenței și a corupției. Doar pentru baronul local PSD a dat Florin Barbu lege cu dedicație. PSD înțelege foarte bine nostalgia lui Barbu pentru comunism: este partidul care s-a născut din PCR. Acum, vedem cu toții că pentru PSD agricultura modernă, de secol XXI, nu există. Există doar combinații cu stuful din Deltă, să-i facă pe șmecherii de partid milionari din pix”, declară deputata USR Diana Buzoianu.

USR și Forța Dreptei au depus moțiunea simplă „Odele pentru Ceaușescu nu salvează agricultura românească” în contextul în care ministrul Florin Barbu a dovedit, de la preluarea mandatului, doar incompetență și dispreț față de agricultori, dublate de un interes nefiresc pentru bunăstarea baronilor PSD și de o nostalgie, la fel de nefirească, față de regimul dictatorial de dinainte de ‘89.

PNL și PSD au făcut scut în fața celui mai incompetent ministru al agriculturii. Și lor le este rușine de votul dat astăzi, pentru a-l apăra pe tovarășul Barbu. Noi speram să primim mai multe răspunsuri la întrebările legitime puse prin moțiunea îndreptată împotriva sa. Au fost întrebări venite de la agricultori, producători și transportatori autohtoni. Ministrul Barbu s-a bâlbâit când a citit un discurs de pe o fițuică scrisă de altcineva și, în loc să spună ce a făcut pentru agricultură, a spus că legea prin care se transferau 5 milioane de euro către firmele apropiate PSD a fost una corectă. Din păcate, PSD și PNL au lăsat agricultura românească în paragină”, afirmă senatorul USR Sebastian Cernic.

Fermierii români primesc de aproape opt ori mai puține ajutoare de stat față de fermierii polonezi, plafonarea prețurilor la unele alimente a făcut fie ca produsele cu preț plafonat să dispară de pe raft, fie ca prețurile să crească, prin scăderea gramajului per produs, iar Casa Unirea, care ar fi trebuit să-i ajute pe fermierii români și să faciliteze accesul la produsele românești, a ajuns să vândă produse din import și să aibă o gaură de 10 milioane de euro.