USR îi cere lui Ciolacu să revoce numirea făcută la ONJN și să permită adoptarea, de urgență, a legilor anti-păcănele

USR îi cere premierului Ciolacu să revoce numirea făcută la șefia Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și să permită parlamentarilor PSD să dezbată și să adopte pachetul USR de legi anti-păcănele.  Numirea unui hairstylist la șefia ONJN scoate și mai tare în evidență ipocrizia lui Marcel Ciolacu și a PSD. După ce s-au lăudat că vor elimina sălile de jocuri de noroc din localitățile României, PSD roșu și PSD galben țin blocate în Parlament, de mai bine de un an și jumătate, proiectele USR anti-păcănele, iar acum pun în fruntea instituției care ar trebui să reglementeze domeniul jocurilor de noroc o persoană care nu are nicio pregătire în domeniu.

Marcel Ciolacu este cel mai mare mincinos și cel mai mare protector al industriei jocurilor de noroc. După ce ne-a prostit că termină cu păcănelele, după ce ne-a spus că este amenințat de această industrie, vine azi-noapte – noaptea ca PSD-iștii – și numește în fruntea ONJN un om care nu are nicio legătură și nicio pregătire pentru acest domeniu. Poate să fie cel mai mare hairstylist din oraș, dar nu are ce să caute în fruntea unei instituții cheie, care ar trebui să monitorizeze, să sancționeze și să reglementeze industria jocurilor de noroc”, declară deputata USR Diana Stoica, inițiatoare a mai multor proiecte prin care USR și-a propus ca România să nu mai fie sufocată de săli de jocuri de noroc și de reclamele la acestea.

USR a început acum 2 ani, în noiembrie 2022, demersurile pentru a-i proteja pe români, în special pe copii, de flagelul jocurilor de noroc. Șase proiecte de lege au fost depuse, care vizează de la scoaterea jocurilor de noroc de la parterul blocurilor și din apropierea școlilor, parcurilor, centrelor culturale și spitalelor la obligația ca reclamele la jocurile de noroc să fie însoțite de mesaje de avertizare și la eliminarea reclamelor stradale la păcănele.

Toate aceste proiecte sunt blocate de PSD și PNL, deși aproape 80.000 de oameni au susținut, prin semnătură, demersul USR, iar parlamentarii USR fac cereri, în fiecare săptămână, către președinții de comisii pentru ca proiectele să fie introduse pe ordinea de zi, astfel încât să poată fi dezbătute și votate.

Guvernul PSD-PNL este în continuare, din păcate, complice cu această industrie a morții, industrie care afectează milioane de oameni – copii și adulți care suferă de dependență, precum și membrii familiilor lor. Psihologii și psihiatrii ne spun că este dependența cu cea mai mare rată de suicid și statul are o datorie morală față de aceste persoane pentru că a lăsat fenomenul să se extindă nepermis de mult. Dacă domnul Ciolacu este în continuare șantajat și nu poate nici să numească pe cineva competent, nici să adopte măsurile propuse de noi, să meargă să facă o plângere penală către autoritățile competente”, adaugă Diana Stoica.

Detalii despre proiectele USR anti-păcănele: https://farapacanele.ro/