PNL îi face cadou lui Predoiu o „mică Securitate”, pe banii cetățenilor și împotriva românilor

PNL îi face cadou lui Predoiu o „mică Securitate”, pe banii cetățenilor și împotriva românilor

După ce a vrut să-i facă lui Marcel Boloș, la ANAF, o mini-armată, cu arme, mașini scumpe și pensii speciale, PNL pregătește, cu acceptul PSD, un cadou și pentru ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu: unități speciale de filare a populației, la nivelul subordonatelor MAI. Practic, totul va fi pe masa ministrului PNL Predoiu: și înregistrările, și măsurile tehnice, și măsurile organizatorice. Predoiu și PNL vor decide care cetățean trebuie să fie filat și înregistrat și care trebuie să fie protejat. Proiectul de lege în acest sens este lăsat de PSD și PNL să treacă tacit de Camera Deputaților pentru a nu atrage atenția prea mult asupra grozăviilor pe care le pregătește regimul cu epoleți al lui Iohannis.

„Mica Securitate” la MAI este pregătită printr-un proiect de lege, inițiat de 12 deputați PNL, cu termen de adoptare tacită data de 6 aprilie. Cum astăzi a fost singura ședință de plen din această săptămână, proiectul va fi considerat adoptat în forma inițiatorilor și va fi trimis la Senat.

Predoiu nu a avut curajul să propună un astfel de proiect care să fie înaintat de Guvern către Parlamentul României. Motivul este simplu: nu primea niciun aviz, nici măcar din partea propriului minister. Dar lăcomia politică este prea mare, frica de a pierde alegerile, totalitarismul și dorința de control sunt nemăsurate. Așa că PNL și Predoiu s-au decis să folosească resursele MAI pentru propriile vendete politice, pentru «meciuri» locale sau naționale și, mai ales, în campaniile de anul acesta. Practic, prin acest proiect, PNL moșește, în Parlamentul României, o «mică Securitate», pe banii cetățenilor și împotriva românilor”, declară deputatul USR Bogdan Rodeanu, vicepreședinte în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Concret, prin proiectul PNL, susținut și de PSD, o parte din resursa umană de la Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Imigrări și Poliția de Frontieră va fi transformată în unități speciale de filaj, înființate și autorizate să înregistreze audio-foto-video, pe domeniul public și fără consimțământul persoanelor vizate. Tot ce vor avea nevoie va fi existența unor „motive verosimile”.

Ce înseamnă «motive verosimile»? Nimeni nu știe, doar șefii acestor structuri pot decide. Și cum pot decide ei? Doar ministrul Predoiu le va spune, pentru că procedura va fi aplicată prin ordin de ministru. Pe cine vrea Predoiu să înregistreze audio-foto-video? Cum vor fi făcute înregistrările? Cu bodycam-uri? Nu! Ci cu mijloacele tehnice din dotare. Ce fel de mijloace tehnice? Nu știm, informația e clasificată. Într-un an cu patru tipuri de alegeri și în prag de campanie electorală, PNL e disperat. Folosește metode PCR-iste de legiferare și metode securiste de filare a cetățenilor”, adaugă deputatul USR Bogdan Rodeanu.

PNL și PSD vor să credem că au făcut tot ce trebuia pentru ca interlopii și traficanții să nu mai zburde prin România după bunul plac și mai rămăsese doar ca Poliția de Frontieră, Jandarmeria și Inspectoratul pentru Imigrări să fileze, pozeze, filmeze și înregistreze, în orice spațiu public, orice fac și orice vorbesc cetățenii României.

Proiectul PNL este cu atât mai aberant cu cât structurile noi care vor fi înființate la dorința ministrului Predoiu vor fi alcătuite din angajații actuali ai MAI, de parcă ministerul ar avea o resursă umană extrem de generoasă. Cu alte cuvinte, în loc de patrule pentru siguranța cetățenilor, ministrul PNL vrea ca personalul MAI să se ocupe de filaj, spionaj și raportare la șefii politici.

Prevederile din proiect care îi dau lui Cătălin Predoiu instrumente de filaj și presiune, exact în anul electoral:

  • Art. 13 indice 1 – (3) Procedura de desemnare a personalului prevăzut la alin. (2) cu atribuții în prelucrarea datelor cu caracter personal în condițiile alin. (1), precum și măsurile tehnice și organizatorice de securitate adoptate pentru protejarea drepturilor fundamentale și interesele persoanelor vizate, se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor interne.
  • Art. 2 indice 7 – (1) În scopul prevăzut la art.1 alin. (3), polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări sunt abilitați să înregistreze, cu mijloace foto-audio-video din dotare, fără consimțământul persoanelor vizate, acțiuni desfășurate în spațîi publice, atunci când există motive verosimile pentru a bănui că ar putea fi comise infracțiuni sau alte fapte ilegale ori tulburată ordinea și siguranța publică.
  • Art. V – (1) Măsurile organizatorice și tehnice în care se realizează și se stochează înregistrările realizate prin mijloace foto-audio-video sau alte mijloace din dotare, precum și limitările de utilizare a acestora, de către Poliția Română, Poliția de Frontieră Română, Jandarmeria Română și Inspectoratul General pentru Imigrări, precum și măsurile pentru protejarea înregistrărilor și a datelor cu caracter personal, colectate prin intermediul acestora se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor interne.