Dan Ivan

Dan Ivan

Senator de Maramureș

Dan Ivan este inginer, absolvent al Facultății de Inginerie (5 ani) din cadrul Universității de Nord Baia Mare, secția Utilaje și Instalații de Proces. A ocupat timp de aproape 20 de ani diverse funcții în companii private, în cadrul cărora a contribuit direct la dezvoltarea lor, prin atragerea de furnizori internaționali, diversificarea portofoliilor de produse și atragerea de fonduri europene.

Dan Ivan activează civic ca membru fondator și președinte al Asociației Ioana-Maria, un ONG care reușește să facă viața mai frumoasă multor copii diagnosticați cu Sindromul Down din Baia Mare.

Printre prioritățile sale, ca senator, se numără: consolidarea unui sistem școlar incluziv pentru copiii cu nevoi speciale și pentru cei proveniți din medii defavorizate; modificarea legislației privind alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale prin introducerea votului electronic începând cu alegerile organizate în anul 2024; stimularea companiilor care investesc în învățământul dual.

Dan Ivan are 42 de ani, este căsătorit și are doi copii.

Sari la conținut