Liviu Mălureanu

Liviu Mălureanu

președinte filiala USR Vrancea

În vârstă de 40 de ani, Liviu Mălureanu este de profesie auditor și a lucrat în una din cele mai mari companii de profil din lume, coordonând echipe internaționale din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia.

Din februarie până în septembrie 2021, a fost președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, funcție din care a luptat pentru depolitizarea și profesionalizarea administrației publice.

Printre proiectele sale s-a numărat acela ca toate concursurile pentru funcționari publici să se desfășoare după modelul european (EPSO), cu generarea testelor în mod aleatoriu, de către o aplicație informatică, astfel încât să înceteze practicile prin care unii candidați aflau subiectele înainte de concurs. De asemenea, a propus ca posturile să fie ocupate prin concurs național, astfel încât să fie eliminate concursurile măsluite, pilele și șpăgile din administrație, precum și crearea unei platforme electronice care să adune date despre cei peste 1,2 milioane de bugetari din România, cu informații despre locul de muncă, competențe și salariu.

Și după ce a fost înlăturat de la șefia ANFP, a continuat demersurile pentru ca ocuparea funcțiilor publice vacante din autoritățile și instituțiile publice să presupună mai puțină birocrație și mai multă transparență, lucrând, alături de parlamentari USR, la un proiect de lege prin care persoanele ce vor să se înscrie la concurs să poată depune dosarele de candidatură online.

S-a implicat în politică atunci când a realizat că vechea clasă politică nu este capabilă de schimbări reale, ci doar își urmărește propriul interes. A ales să se implice și, în 2016, a devenit consilier local în Sectorul 3 din partea USR, poziție din care a luptat pentru transparentizarea cheltuielilor și a modului în care se iau decizii.

Liviu Mălureanu – Declarație de avere 2021

Sari la conținut