Victor Ilie

Victor Ilie

Deputat de Brașov

Victor Ilie are 38 de ani și, în urma alegerilor parlamentare de pe 6 decembrie 2020, este deputat de Brașov. În Parlament își propune, în primul rând, să fie parte a mișcării care schimbă fața politicii. Crede că politicienii trebuie să fie exemple pozitive pentru cetățeni. Un prim mesaj în acest sens ar fi adoptarea inițiativei cetățenești Fără Penali în funcții publice. Un alt pas ar fi renunțarea la privilegii – imunitate, pensii speciale – dar și la numărul prea mare de parlamentari. Românii au spus-o: 300 sunt suficienți.

Victor a studiat la Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu, apoi la Facultatea de Drept din cadrul Universității Transilvania și, în final, a făcut un Masterat în Dreptul Comunitar al Afacerilor, la aceeași universitate. Este avocat de 14 ani în Baroul Brașov. Primii 8 ani de avocatură i-a petrecut în cadrul unei firme prestigioase locale, iar din 2014 este pe cont propriu. A învățat în acești 14 ani cum funcționează sistemul de justiție, dar și aparatul administrativ al statului.

În ultimii ani, a amestecat avocatura, politica și implicarea civică, luptând împotriva mai multor acte administrative locale și naționale. Se mândrește cu rezultatele acţiunii împotriva Drumului Forestier Gorița, pentru realizarea căruia urma să fie puşi la pământ peste 8.000 de arbori din vecinătatea muntelui Tâmpa. S-a opus și desființării bazei sportive Forex din Brașov, dar și majorării tarifelor pentru transportul în comun. O parte dintre aceste lupte sunt duse în continuare, alături de societatea civilă.

Victor este familist și are două fete. Ele sunt unul dintre motivele pentru care s-a implicat în politică. A dus o viață sportivă, practicând multe sporturi la nivel de agrement (alergare, ciclism, baschet, snowboard), dar și tenis de câmp de performanță (între vârstele de 9 și 18 ani). A învățat din aceste sporturi ce înseamnă disciplina, munca, ambiția, corectitudinea, dar și înfrângerea.

Sari la conținut