Cine e primarul USR care a adus primele fonduri europene în orașul Milișăuți din Suceava

Cine e primarul USR care a adus primele fonduri europene în orașul Milișăuți din Suceava

Primarul USR Vasile Cărare a semnat primul contract cu fonduri europene din istoria orașului Milișăuți (județul Suceava) și a atras, totodată, și cea mai mare sumă din fonduri nerambursabile din ultimii 30 de ani pentru dezvoltarea și modernizarea comunității.

Concret, la începutul anului 2022, primarul Vasile Cărare a obținut prima finanțare din fonduri europene în valoare de 1.315.188,97 lei, destinată modernizării școlilor din localitate, iar, recent, a semnat alte șapte contracte prin PNRR prin care a obținut aproximativ 3.571.000 euro.

Cu noile fonduri obținute, primarul Vasile Cărare va construi trei ansambluri de locuințe cu consum de energie redus, care provine din surse regenerabile, pentru tineri, dar și sisteme inteligente de management urban/local (exemple: sistem video inteligent de monitorizare a drumurilor publice, stații de reîncărcare autovehicule, centru de monitorizare) și va reabilita clădiri publice.

„Avem foarte mult de munca odată cu acest început de an, pe lângă documentațiile pe care le pregătim pentru noi proiecte și cereri de finanțare pentru alte investiții, pe lângă documentațiile ce le pregătim pentru semnarea proiectelor aprobate deja, trebuie să lansăm procedurile de licitație, achiziții, etc, pentru 11 contracte de finanțare a proiectelor pentru care avem deja semnate contractele. Un volum considerabil de muncă, nemaiîntâlnit la primăria Milișăuți în ultimii 30 de ani”, a declarat primarul Vasile Cărare.

În total, primarul Vasile Cărare a atras peste 10,5 milioane de euro pentru dezvoltarea orașului Milișăuți din fonduri europene și programe naționale.