Cătălin Drulă: Lupta noastră pentru 2024 este să scăpăm România de PSD și de PNL

Cătălin Drulă: Lupta noastră pentru 2024 este să scăpăm România de PSD și de PNL

Membrii Biroului Național și președinții filialelor județene ale USR se reunesc în acest weekend la Băile Felix pentru a stabili planul de acțiune pentru alegerile din 2024. Președintele USR, Cătălin Drulă, a spus într-o conferință de presă că USR își dorește în 2024 să înlăture regimul PSD-PNL de la putere.

„Scopul reuniunii noastre este să ne stabilim țintele pentru anul 2023, planul de acțiune politică și să pregătim alegerile din super-anul electoral 2024. 2024 este o oportunitate uriașă pentru români, avem patru rânduri de alegeri, toate într-un singur an: avem europarlamentare în mai, după care în toamnă vom avea alegerile pentru primari, alegerile pentru Parlamentul României și alegerile pentru președintele României. Iar 2024 este șansa românilor de a scăpa de pesedismul iohannist. Pentru că ceea ce trăim în prezent este regimul pesedisto-iohannist, între aceste entități PSD, PNL și președintele statului Klaus Iohannis nu este nicio diferență, sunt toți o apă și-un pământ și și-au dat mâna în acest regim corupt, ale cărui consecințe le trăim zi de zi – scumpiri, taxe mai mari, rate mai mari la bancă, hrănirea clientei de partid (…), cu corupție încurajată de la vârful statului român, cu o trădare fără precedent a unor valori în numele cărora ai candidat”, a spus președintele USR, Cătălin Drulă, într-o conferință de presă organizată vineri la Oradea.

Președintele USR a spus că în prezent România funcționează azi în ciuda felului cum e guvernată, iar USR își propune să arate că este alternativa la PSD și PNL pentru o guvernare corectă și în interesul oamenilor.

„România funcționează pentru că antreprenorii își asumă riscuri, vin cu idei, sunt creativi și muncesc zi de zi și creează locuri, pentru că românii muncesc cinstit și plătesc taxe acestui guvern, pentru că mămicile își cresc copiii în ciuda politicilor acestui stat și toți acești oameni se luptă să plătească rate din ce în ce mai mari, taxe din ce în ce mai mari pentru a hrăni un guvern al nesimțirii care se lăfăie pe banii noștri. Lupta noastră pentru 2024 este să scăpăm România de PSD și de PNL”, a spus președintele USR.

Liderul USR a criticat guvernul „pesedisto–iohannist” că se bucură de scumpiri și nu ia măsuri pentru oameni și a spus că USR va avea ca prioritate la guvernare să stabilizeze prețurile.

„Această guvernare coruptă se finanțează din scumpiri. Noi la USR suntem ferm împotrivă, credem că banii trebuie să își păstreze valoarea, credem că salariile oamenilor trebuie să își păstreze valoarea și să nu fie impozitate mascat prin inflație, credem că economiile pe care cu greu și le-au făcut românii pentru o locuință sau pentru copii și viitorul lor să nu fie mâncate de inflație și cum vom ajunge la guvernare, asta va fi prioritatea zero – oprirea scumpirilor, stabilizarea prețurilor și a valorii unui leu”, a declarat președintele USR.

„Datoria noastră pentru 2024 este să arătăm românilor că se poate și altfel, că se poate o guvernare corectă. Suntem de altfel de luni de zile în stradă, mergem alături de oameni, batem la uși, vorbim cu ei. Eu sunt consternat de cât de ruptă de realitate este această guvernare. Vedem declarații triumfaliste de la premierul Ciucă și de la acest guvern, vorbește despre creștere economică. Eu cred că nu ies pe stradă. Ce crește în România? Cresc prețurile și crește îngrijorarea, îngrijorarea românilor, îngrijorarea antreprenorilor. Vorbiți în orice industrie, o să vă spună că viitorul arată incert”, a mai spus Cătălin Drulă.