USR cere anchetă penală în cazul recursului pe care Ministerul Educației a ”uitat” să-l depună la timp în cazul doctoratului plagiat al premierului Ciucă

USR cere anchetă penală în cazul recursului pe care Ministerul Educației a ”uitat” să-l depună la timp în cazul doctoratului plagiat al premierului Ciucă

Senatoarea USR Simona Spătaru consideră că Parchetul General ar trebui să se sesizeze iar Ministrul Educației, Ligia Deca, să declanșeze o anchetă internă în cazul recursului depus de Ministerul Educației după expirarea termenului, în dosarul în care prin premierul Ciucă solicita suspendarea analizei tezei sale de doctorat.

Simona Spătaru, membră a comisiei juridice din Senat, consideră că ”într-un stat de drept ca România, ar fi fost de așteptat să fie declanșată, din oficiu, o anchetă penală și cu privire la acest dosar, existând indicii temeinice pentru una sau mai multe infracțiuni de corupție sau serviciu săvârșite pentru a-l scăpa basma curată pe dl premier. Ca avocat vă pot spune că NU EXISTĂ  să uiți să depui un recurs la timp într-un dosar de o asemenea magnitudine. ”

La rândul ei, senatoarea USR Silvia Dinică, președintă a comisiei pentru știință, inovare și tehnologie, consideră că ”premierul Nicolae Ciucă folosește abuziv instituțiile statului, încă o dată, ca să rămână “Dr. Ciucă”! După ce Ministerul Educației a depus recursul după termenul legal, Înalta Curte de Casație și Justiție a fost nevoită să respingă acțiunea pe procedură, astfel încât șeful executivului rămâne în acte cu reputația nepătată. Statul Pluton a îndeplinit cu succes încă o misiune de protejare a Premierului General. Inamicul, statul de drept, a fost subjugat.”

În primă instanță, premierul Nicolae Ciucă obținuse suspendarea analizei tezei sale de doctorat, pe absurdul motiv că analizarea lucrării “are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului”.