Parcul Mogoșoaia – monument istoric în pericol din cauza primarului PNL

Parcul Mogoșoaia – monument istoric în pericol din cauza primarului PNL

Primarul PNL Paul Precup revine cu un nou proiect care ridică probleme de legalitate.

O mare parte din Parcul Mogoșoaia, respectiv 125.000mp care aparțin de Primăria Mogoșoaia, a trecut din domeniul public în domeniul privat al comunei în urma votului Consiliului Local Mogoșoaia.

Pretextul susținut în sedință a fost că vor fi casate șase căsuțe din lemn, care au fost intabulate din greșeală de către Agenția Națională de Cadastru (ANCPI).

Actul administrativ în baza căruia s-au intabulat greșit căsuțele e semnat chiar de primarul Precup. În loc să ceară rectificarea erorii din Cartea Funciară sau să transfere din domeniul public în cel privat doar căsuțele, primarul PNL a ales să treacă întreaga suprafață a Parcului Mogoșoaia deținută de primărie în domeniul privat al comunei.

Domeniul public este inalienabil, în schimb dacă parcul se află în domeniul privat, se poate deschide calea unor mișcări imobiliare mai ample.

Consilierii USR depun plângere prealabilă la primărie și sesizare la prefect. Prefectul trebuie să atace acest hotărâre de consiliu local pentru a proteja Parcul Mogoșoaia, un monument istoric care ar putea fi în pericol.