USR solicită PSD-PNL urgentarea dezbaterilor și a votului pe proiectul „Fără păcănele lângă școli”

USR solicită PSD-PNL urgentarea dezbaterilor și a votului pe proiectul „Fără păcănele lângă școli”

USR solicită PSD-PNL să nu mai tergiverseze adoptarea proiectului „Fără păcănele lângă școli”, proiect susținut prin semnătură de zeci de mii de români. Cereri în acest sens au fost adresate președinților celor șase comisii care trebuie să întocmească raport comun, în condițiile în care termenul pentru raport a expirat pe 5 aprilie 2023.

PSD blochează de două săptămâni votarea legii USR «Fără păcănele lângă școli», dar se laudă că a depus un nou proiect de eliminare a jocurilor de noroc din localități. Dacă tot și-a descoperit PSD grija pentru răul pe care îl produc sălile de jocuri de noroc deschise la tot pasul, legea USR poate fi votată chiar săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaților și să intre în vigoare de îndată. Fiecare zi care trece fără ea, în care copiii sunt sufocați de săli de jocuri de noroc la tot pasul, este un risc ca aceștia să devină dependenți. Haideți să fim responsabili și să oprim acest flagel, care distruge familii”, declară deputata USR Diana Stoica.

Proiectul USR „Fără păcănele lângă școli” a fost votat în unanimitate de către Senat pe 13 martie. De atunci, este blocat în Camera Deputaților, majoritatea PSD-PNL din Biroul Permanent al Camerei trimițându-l pentru aviz la trei comisii și pentru raport la alte șase comisii. Între timp, peste 31.000 de români au semnat pe site-ul farapacanele.ro pentru ca sălile de jocuri de noroc să fie scoase din jurul școlilor, dar și pentru celelalte măsuri propuse de USR pentru combaterea dependenței de jocuri de noroc.

În acest context, USR invită PSD să susțină și alte inițiative USR, blocate în Parlament de mult timp, printre care tăierea pensiilor speciale și zero taxe pe salariul minim.

Ne bucurăm să vedem că am reușit să inspirăm PSD să facă legi bune pentru oameni. Și dacă tot au început, le propunem să copieze și legile USR pentru tăierea pensiilor speciale și zero taxe pe salariul minim și să le implementeze, pentru că România și românii au nevoie urgent de aceste măsuri”, precizează Diana Stoica.