Cătălin Drulă: După pensiile speciale, PSD și PNL au salvat și cumulul pensie-salariu pentru speciali

Cătălin Drulă: După pensiile speciale, PSD și PNL au salvat și cumulul pensie-salariu pentru speciali

Cumulul pensiei cu salariul la stat va fi interzis doar pentru angajații „de rând”, nu și pentru specialii care adună pensii speciale și indemnizații de zeci de mii de lei. Prin nenumăratele excepții adăugate, inclusiv pe ultima sută de metri, PSD și PNL s-au asigurat că parlamentarii, primarii, șefii de CJ-uri și șefii extrem de bine remunerați ai unor instituții aflate sub control parlamentar nu vor trebui să aleagă între pensie și salariu. USR nu a girat prin vot această nedreptate.

Această lege este una de salvare a cumulului pensiei cu salariul la stat pentru speciali. Domnul Ciucă poate sta liniștit, nu trebuie să aleagă între pensia specială de 18.000 de lei și indemnizația de președinte al Senatului, pentru că demnitarii sunt exceptați. Printr-un amendament venit ieri, nici domnul Florin Georgescu, viceguvernator BNR, nu mai trebuie să renunțe la pensia de 12.000 de lei și să rămână cu cei 70.000 de lei indemnizație de viceguvernator BNR. De ce? Pentru că PSD și PNL, care tot pretind că le pasă de oameni și vorbesc de solidaritate, au introdus în ultimul moment un amendament prin care și cei de la BNR și «săracii» de la ANRE, ASF, ANCOM și alte instituții să nu trebuiască să aleagă între salariu și pensie. PSD și PNL cred că merge cu păcăleala: numim «legea de păstrare a pensiilor speciale» «lege de eliminare a pensiilor speciale», iar pe subiectul cumulului pensie-salariu, măsură de bun simț, pentru specialii nu se schimbă nimic”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

La fel ca în cazul pensiilor speciale, refuzul PSD și PNL de a implementa complet și corect reformele necesare îi va afecta pe români.

Specialii o vor duce bine în continuare. Doarme liniștit și domnul Ciucă, învârte cu lopata banii pe care îi tipărește cu nemiluita și domnul Georgescu, inflația continuă să bubuie, doar românii nu sunt nicăieri în această poză. Aceasta este realitatea guvernării PSD-PNL”, precizează Cătălin Drulă.

USR a propus amendament pentru interzicerea expresă a cumulului pensiei speciale cu salariul, dar majoritatea PSD-PNL l-a respins.

O măsură corectă a fost transformată de PSD și PNL într-o listă de excepții, într-o mare incorectitudine, pentru că cei mai bine plătiți și conectați politic vor fi exceptați de la regula aplicată celorlalți. Dacă o doamnă îngrijitoare dintr-o grădiniță decide să îngrijească în continuare copiii, ea va trebui să aleagă între pensia de 1.250 de lei și salariul de 1.900 de lei net, nu va mai putea să beneficieze de aceste două venituri, chiar dacă a contribuit integral, lună de lună, vreme de 35 de ani. În schimb, foștii politicieni, care au fost instalați la șefia a diferite autorități și primesc peste 9.000 de euro pe lună vor putea liniștiți să încaseze și pensia, adesea specială”, precizează deputata USR Oana Țoiu.

Față de PSD și PNL, partide preocupate exclusiv de privilegiile specialilor, USR a propus să fie exceptați de la regula necumulării pensiei cu salariul asistenții maternali, asistenții profesioniști și asistenții personali, în cazul cărora nu se poate vorbi de un loc de muncă tipic, cu week end și vacanțe, ci este vorba de o muncă de îngrijire de 24/24.