Claudiu Năsui, USR: Ce face Nicu Marcu la ASF este jaf pe bani publici! Cerem PSD și PNL să ia măsuri

O investigație de presă scoate la lumină o nouă golănie făcută de conducerea ASF. Nicu Marcu, șeful ASF, și-a mărit leafa cu peste 30%, iar restul angajaților mai primesc încă 15 procente. În acest fel, salariul șefului ASF trece de 16 mii euro/lună.

USR cere PSD și PNL, partide aflate la guvernare, care îl susțin pe domnul Marcu în funcție, să ia măsuri pentru a corecta aceste derapaje și să schimbe conducerea ASF cu profesioniști. Cerem PSD și PNL să sancționeze abuzurile domnului Marcu, care a cerut o anchetă disciplinară în interiorul instituției pentru că s-a aflat în spațiul public cum își dă singur bani fără încetare din bugetul de stat.

Deputatul Claudiu Năsui a dat în judecată ASF pentru lipsa de transparență în ceea privește câștigurile angajaților acestei instituții care și-a dovedit neputința în a proteja asigurații.

„Ca să înțelegeți de ce ne tot jupoaie statul prin taxe. Ce credeți că făceau în plin scandal despre propria lor incompetență, PSD-iștii și PNL-iștii din conducerea ASF? Își măreau din nou salariile. După ce că aveau câte 15/16 salarii pe an, le-au mai mărit și pe acelea cu încă 32%. Mă judec cu ASF de câțiva ani să-mi dea date referitoare la salarizare. De atunci, deși am câștigat pe fond, tot tergiversează procesul. Totul ca să nu se afle oficial amploarea furtului din bani publici care are loc prin ASF. La stat, salariile mari nu atrag competența. Salariile mari atrag numai pilele de partid.”

Detalii legate de procesul deschis de deputatul Claudiu Năsui, precum și reacțiile din interiorul ASF găsiți în video-ul de mai jos, fragment din Podcastul USR Insider – https://drive.google.com/file/d/1IeYGJBL2tzN7M-j-2hwBctTPvW0UIIJ-/view