Cătălin Drulă: Asistăm, zilele acestea, la Republica specialilor. Le cerem lui Ciolacu și Ciucă sesiune extraordinară

Cătălin Drulă: Asistăm, zilele acestea, la Republica specialilor. Le cerem lui Ciolacu și Ciucă sesiune extraordinară

Cătălin Drulă, președintele USR, acuză PSD și PNL că salvează pensiile speciale cu mâna Curții Constituționale, condusă de fostul consilier al lui Ion Iliescu, în contextul în care CCR a decis, astăzi, că privilegiile magistraților trebuie să rămână și că se întoarce în Parlament legea privind pensiile speciale. USR solicită conducerilor celor două Camere convocarea unei sesiuni extraordinare.

Republica specialilor. La asta asistăm zilele acestea. Vor să bage mâna în buzunarul cetățenilor, al firmelor, al mediului privat, al antreprenorilor, al celor care desfășoară activități independente, al tuturor contribuabililor pentru a finanța stilul de viață al specialilor. Am aflat astăzi de la Curtea Constituțională că pensiile speciale ale magistraților trebuie să rămână. Nu e nicio surpriză. Președintele CCR, Marian Enache, este un pesedist de frunte, fostă mână dreaptă a lui Ion Iliescu, și, practic, domnul Ciolacu de la Guvern a servit această falsă desființare a pensiilor speciale – așa cum USR a avertizat – numai ca CCR să o întoarcă repede în Parlament”, declară Cătălin Drulă.

USR cere liderilor PSD și PNL convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară în perioada 7 august – 1 septembrie pentru a fi rediscutată, de urgență, legea privind pensiile speciale.

Un prim efect al reîntoarcerii în Parlament a legii privind pensiile speciale îl reprezintă blocarea fondurilor din PNRR. Totodată, pentru a acoperi cheltuielile în creștere cu specialii, PSD și PNL se pregătesc să îngroape economia românească și să-i afunde pe români și mai tare în sărăcie.

La Guvern, domnul Ciolacu lansează perdele de fum. Chipurile, taie cheltuieli. NU taie nicio cheltuială, totul rămâne așa cum a fost. Să luăm reducerea cu 20% a numărului de secretari de stat. Sunt cei 20% de secretari de stat în plus pe care i-au adus chiar ei. Și, pentru că UDMR a fost scoasă de la guvernare, rămân niște posturi vacante. Să luăm și desființarea unor sute de mii de posturi vacante. Păi, alea nu ne costă, dacă sunt vacante. De fapt, nu se taie nimic sau aproape nimic pe partea de cheltuieli”, afirmă Cătălin Drulă.

PSD și PNL introduc noi impozite, taxe și dări peste noapte pentru că guvernează România ca la păcănele.

Consumă toți banii pe care-i iau de la cetățeni și mediul privat, iar când îi termină, nu le trece nici prin cap să strângă cureaua, să se uite unde au greșit, să facă reforme, să reducă cheltuielile, risipa și jaful de la stat. Singura idee obsesivă a PSD – susținut de PNL, un partid fals liberal – este să crească taxele, să ia mai mulți bani și să distrugă economia. Ne vom opune cu toată forța în Parlament, în stradă, și vom merge anul viitor la alegeri cu un mesaj că România are nevoie de politici care să stimuleze economia, de bună cheltuire a banului public, de cumpătare, de oprire a jafului, de politici cu adevărat de dreapta”, concluzionează Cătălin Drulă.