Strategia lui Ciolacu de acoperire a găurii din buget prin creșterea taxelor pentru PFA-uri va distruge economia românească

Strategia lui Ciolacu de acoperire a găurii din buget prin creșterea taxelor pentru PFA-uri va distruge economia românească

Creșterea taxelor pentru PFA-uri și microîntreprinderi va distruge cea mai dinamică parte a economiei românești și va afecta milioane de angajați.

Patriotismul economic este doar o lozincă ipocrită, în condițiile în care distrugi cea mai importantă parte a economiei românești și cea care este constituită 100% cu banii și munca românilor.

„PSD și PNL au găsit dușmanul poporului: omul care muncește, fie că are o firmă mică, fie că are un PFA, fie că este angajat în IT, agricultură, construcții. Realitatea este alta: IMM-urile generează 2,5 milioane de locuri de muncă, iar în microîntreprinderi lucrează peste 1,4 milioane de români. Pe scurt, 1,4 de milioane de oameni vor avea mai multe dări, fără a primi ceva suplimentar de la stat și fără a încasa mai mult. Ei vor trebui să strângă cureaua pentru a putea plăti sinecurile și specialii de la stat, angajați și pensionari. Pentru a face față dărilor mai mari către stat, adică pentru a plăti petrecerea domnului Ciolacu, microîntreprinderile vor da oameni afară și vor crește prețurile, acolo unde se poate. Adică, inflație și șomaj”, explică senatoarea Anca Dragu, fost ministru de Finanțe.

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, atrage atenția că regimul fiscal al microîntreprinderilor e în prezent simplu, nebirocratic și clar – plătești pe cât încasezi, fără bătaie de cap cu cheltuieli deductibile și alte calcule – iar modificarea lui se deschide larg poarta corupției, a evaziunii fiscale și a muncii la negru.

„PSD și PNL sunt partide bugetofage construite pe ideea de a lua cât mai mult din banii contribuabililor, fie prin angajarea de zeci de mii de oameni la stat, fie prin contracte cu statul, fie – pur și simplu – prin privilegii la care nu vor să renunțe”, afirmă Claudiu Năsui.

USR consideră că reducerea deficitului bugetar se poate face prin reducerea cheltuielilor publice sau creșterea veniturilor printr-o colectare mai bună, măsuri la care Guvernul Ciolacu refuză să se gândească măcar, punând întreaga povară pe cei ce deja plătesc dări către stat și care vor plăti și mai mult.