Fabrica de falși funcționari a fostului primar Robu, „destructurată” de primarul USR Dominic Fritz

Fabrica de falși funcționari a fostului primar Robu, „destructurată” de primarul USR Dominic Fritz

Două angajate ale Primăriei Timișoara, cercetate de DNA pentru implicarea într-o schemă de fraudare a concursurilor de angajare, au încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției. Este un prim pas în soluționarea plângerii depuse de primarul Dominic Fritz împotriva unei rețele de fraudare a concursurilor pentru posturi în Primăria aflată, pe atunci, sub administrație PNL.

Concursurile erau trucate de unul dintre pilonii administrației liberale Robu, Rodica Aurelian, fosta șefă a resurselor umane din Primărie. Unul dintre beneficiari a fost Florin Răvășilă, consilierul personal al fostului primar, ajuns mai apoi, prin această schemă penală, director al Direcției de Patrimoniu. „Nimeni niciodată nu trebuie să afle”, asta îi spunea Rodica Aurelian unei angajate pe care a determinat-o să o ajute să fraudeze concursuri de angajare.

Pe timpul administrației Nicolae Robu, corupția colcăia în jurul fostului primar. El nici nu vedea, nici nu auzea nimic. A fost nevoie de schimbarea administrației și de o plângere la DNA făcută de noul primar, Dominic Fritz, pentru ca rețeaua de angajări pe pile din Primăria Timișoara să fie destructurată”, spune senatorul USR de Timiș Raoul Trifan. Potrivit acestuia, „imaginea care se conturează despre PNL Timiș este una de rețea mafiotă, pusă pe devalizat bugete publice și angajat pe pile. Caracatița penelistă controla tot în primăria lui Nicolae Robu, iar acum face la fel în Consiliul Județean al lui Alin Nica. Probabil că și acolo va fi nevoie de o schimbare a administrației pentru ca timișenii să afle despre ilegalitățile care au loc”.

Și viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, semnalează, de altfel, o problemă similară la Consiliul Județean Timiș, unde șeful corpului de control este „un fals funcționar public”. „Cum se poate ca aparatul dumneavoastră de control să fie condus de un falsificator? Cum puteți avea încredere că-și face treaba, când acel funcționar nu și-a putut nici măcar scrie lucrarea? A fost nevoie de scrisul nurorii pentru a fi angajat în Primărie. Îl mai țineți în funcție doar fiindcă e liberal de-ai dumneavoastră?”, întrebări legitime pe care viceprimarul USR i le-a adresat președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

USR Timiș condamnă ferm felul în care fosta administrație a înțeles să conducă Timișoara și speră ca DNA să soluționeze cu celeritate acest dosar.