Președintele USR, Cătălin Drulă, întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din România

Președintele USR a făcut marți, 29 august, împreună cu reprezentanți ai patronatelor din România, ai asociațiilor de investitori și ai mai multor camere de comerț și industrie bilaterale, o analiză detaliată a actualei situații economice și fiscale din România. Cătălin Drulă a subliniat că dezechilibrul bugetar major în care se află România reprezintă un pericol pentru dezvoltarea României și că nevoia de echilibrare a cheltuielilor statului este una urgentă.

USR a susținut și va susține mereu stabilitatea cadrului fiscal drept o condiție primordială pentru ca mediul de afaceri din România să poată crește și contribui atât la buget, cât și la creșterea economiei.

Cătălin Drulă a explicat că respinge ferm orice idee de creștere de taxe care să împovăreze afacerile din România. De altfel, președintele USR a subliniat că reformele din PNRR, program elaborat de USR, sunt singurele care pot reduce presiunea bugetară și dezechilibrele macroeconomice.

Cătălin Drulă s-a referit la reforma pensiilor speciale, reforma salarizării în sistemul public, fondurile pentru digitalizarea ANAF și miliardele de euro pentru investiții în sănătate, educație și transporturi.

Președintele USR se angajează ca sugestiile primite de la mediul de afaceri să fie luate în considerare în viitoare propuneri de politici publice și în elaborarea programului de guvernare în contextul alegerilor din 2024.

Această întrevedere face parte dintr-un amplu program de consultare pe care USR îl derulează și îl va continua cu reprezentanți din diverse segmente ale societății și economiei românești.