USR Pitești solicită declanșarea unui referendum local cu privire la Pădurea Trivale

USR Pitești solicită declanșarea unui referendum local cu privire la Pădurea Trivale

Consilierii locali USR Pitești au depus astăzi solicitarea oficială de declanșarea a unui referendum care să conțină două întrebări: „Sunteți de acord ca Pădurea Trivale să fie declarată arie naturală protejată?” și „Sunteți de acord ca Pădurea Trivale să fie declarată pădure parc?”.

Mihai Mihăilescu, viceprimar USR: „Piteștenii trebuie să decidă ce să facă cu pădurea. Nu PSD, nu o parte a consilierilor locali PNL.

Piteștenii merită să respire un aer curat, merită să se bucure de pădure, nu să vadă cum intră cu buldozerele în ea.”

Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș: „Primarul Cristian Gentea distruge tot ce atinge. Am văzut ce a făcut cu FC Argeș. Acum vrea să distrugă și pădurea.

Întrebările sunt clare: vreți să dați pădurea lui Cristian Gentea și sponsorilor lui, rechini imobiliari, ori vrem o pădure protejată, de care să ne bucurăm noi si generațiile viitoare?”

USR Pitești face un apel la consilierii locali PSD si la o parte a consilierilor PNL, aliați cu Cristian Gentea, să susțină inițiativa de declanșarea a unui referendum local.

Nicio decizie nu trebuie luată înainte de a fi auzită vocea piteștenilor.

Primarul PSD din Pitești, Cristian Gentea, pregătește mâine, in ședința Consiliului Local, adoptarea unei hotărâri care să transforme Pădurea Trivale în pădure parc, în loc de arie naturală protejată național, așa cum cer piteștenii. Prin transformarea în pădure parc se dă liber la construit în pădure.