Normele de amenzi impuse de conducerea ANAF vor lovi din nou în antreprenori

Normele de amenzi impuse de conducerea ANAF vor lovi din nou în antreprenori

Firmele din România vor fi pur și simplu hăituite pentru a satisface foamea de bani a PSD și PNL. USR este împotriva normelor de amenzi impuse de conducerea ANAF pentru inspectorii fiscali.

Vicepreședintele USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, avertizează că noua politică a conducerii ANAF va stimula inspectorii fiscali să amendeze antreprenorii ca să ia note mari de la șefi.

”În timp ce sistemul de sănătate de stat ne omoară lent în spitale, iar poliția lasă drogații să conducă și să ne omoare pe străzi, am crede că prioritatea politicienilor e alta decât înființarea de noi agenții și chinuirea mediului privat. Dar nu. Fix asta face guvernul PSD-PNL în perioada asta. Inspectorii ANAF care nu găsesc nimic în neregulă la contribuabili vor avea note proaste. Pentru că se știe, în România doar politicienii și firmele lor sunt cinstite, cei din privat cu siguranță sunt infractori neprinși”, declară deputatul USR Claudiu Năsui.

Această nouă politică va afecta și mai mult mediul privat românesc, deja chinuit cu propuneri de majorări de taxe și impozite și multă impredictibilitate în relația cu statul.

”Este o nouă palmă dată mediului privat din România: creșterile de taxe și impozite vin și cu amenzi mai mari. Indiferent dacă o firmă a greșit sau nu, va plăti amenzi usturătoare pentru ca PSD și PNL să își hrănească aparatul de stat și firmele de partid. Acele firme de partid care aruncă în aer localități și omoară oameni”, spune Anca Dragu, vicepreședinte USR și fost ministru de Finanțe.

”Într-o tara normală, Fiscul oferă toate condițiile pentru plata taxelor, legislație clară și îndrumare. În România, Fiscul are instincte primitive și iese la amendat firme, cu chitanțierul în mână. Ai greșit, n-ai greșit, plătești amenda pentru Guvernul Ciolacu!”, conchide Anca Dragu.