USR: Domnule Ciolacu, aduceți Legea salarizării în Parlament, altfel riscăm ca anul școlar să înceapă cu o grevă

USR: Domnule Ciolacu, aduceți Legea salarizării în Parlament, altfel riscăm ca anul școlar să înceapă cu o grevă

Senatorul USR Ștefan Pălărie îi cere prim-ministrului Marcel Ciolacu să aducă de urgență Legea salarizării unitare în Parlament, altfel existând riscul ca începerea anului școlar să fie marcată de o nouă grevă sau de demisiile a mii de directori de școală.
Apelul senatorului Pălărie, membru al Comisiei pentru învățământ din Senat, vine în contextul în care 2.500 de directori de școli care au rămas cu salarii mai mici decât profesorii pe care îi conduc au trimis o scrisoare Guvernului în care amenință cu demisiile.

Ștefan Pălărie: „Acum doar două luni, Marcel Ciolacu spunea că, atunci când vine vorba de educație, va livra la milimetru ce a promis împreună cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă. Luați aceste declarații și promisiunile Guvernului PSD-PNL și vedeți când trebuia să vină cu o propunere de salarizare unică. A trecut termenul! Amânarea asta este tot o formă de a face economii la buget. Este, de fapt, o înghețare a salariilor”.
Ștefan Pălărie atrage atenția că lipsa dialogului și a unei propuneri serioase este o iresponsabilitate maximă față de profesori, față de elevi și față de părinți, în condițiile în care anul școlar stă să înceapă.

„Singurii care se bucură acum sunt baronii locali care văd o oportunitate să numească în schimbul demisionarilor niște directori interimari, niște obedienți politic, să mai rezolve niște sinecuri. Nu pe bază de competență, evident, ci pe bază de carnet de partid. Vedeți, degeaba faci concursuri pentru directori, să încerci să ții oameni buni în management, dacă apoi îi alungi prin toate mijloacele”, acuză senatorul USR.