Cătălin Drulă: Mișcarea reformistă de dreapta este șansa României, nu sistemul ticăloșit PSD-PNL sau extremismul

Președintele USR, Cătălin Drulă, consideră că singura soluție pentru dezvoltarea reală a României o reprezintă „a treia cale”, a forțelor de dreapta, care timp de 30 de ani s-au opus PSD-ismului și extremismului.

Într-un discurs la școala de vară a PMP, Cătălin Drulă l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că, prin aducerea PSD la guvernare, a distrus încrederea oamenilor în politică, în procesul democratic, în condițiile în care „oamenii au votat să nu mai fie PSD la guvernare” și s-au trezit cu Ciolacu, Grindeanu și Firea în guvern, aduși pe ușa din dos.

În discursul adresat în prezența președintelui PMP, Eugen Tomac, Cătălin Drulă a subliniat că responsabilitatea politicienilor de centru-dreapta este „de a face împreună această construcție politică.”

„Alături de dumneavoastră am găsit un parteneriat. Ne unește un scop mai mare și vreau să construim pentru 2024 această mișcare care să dea României o soluție reală, această construcție pe care o facem împreună pentru anul 2024. Pentru a oferi românilor o alternativă și a le reda încrederea în politică, de a le reda românilor, împreună, această speranță”, a spus președintele USR.

De asemenea, Cătălin Drulă a arătat că actuala guvernare PSD-PNL a adus economia românească în pragul dezastrului, iar creșterea taxelor și a impozitelor pentru cei care muncesc și care produc valoare adăugată nu este o soluție viabilă.

Liderul USR a condamnat risipa banului public și ipocrizia prim-ministrului Ciolacu, care se preface că reduce cheltuielile bugetare, dar înființează agenții inutile, cu sute de posturi plătite cu mii de dolari și o mașină la doi angajați, sau cazul achiziției celor 300 de BMW-uri pentru Poliția Română, care ar fi trebuit cumpărate din bani europeni, dar au fost plătite de la bugetul de stat pentru ca achiziția să nu poată fi anchetată de Parchetul European.

În opinia președintelui USR, dacă „bugetul nu se închide”, acest lucru este din vina șpăgilor, a contractelor date pe ochi frumoși, a angajărilor pe pile în agenții-fantomă și a cheltuielilor fără noimă.

„Cei care spun că cheltuielile statului sunt rigide și că nu avem ce să facem și că toți trebuie să contribuim prin taxe mai mult vă mint. Se pierd bani peste tot. Este o ineficiență colosală în statul român și furăciune pe măsură”, a mai adăugat liderul USR.