Pasajul Doamna Ghica se deschide. Finalizarea nu ar fi fost posibilă fără implicarea primarului Radu Mihaiu

Pasajul Doamna Ghica se deschide astăzi circulației. Finalizarea lucrărilor nu ar fi fost posibilă fără implicarea primarului USR Radu Mihaiu. Investițiile în zonă continuă

Pasajul Doamna Ghica se deschide astăzi circulației. Finalizarea lucrărilor care trenează de ani de zile nu ar fi fost posibilă fără implicarea primarului USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a alocat în ultimii 2 ani 45 de milioane de lei din bugetul Sectorului 2 pentru acest proiect.

Lucrările la pasajul Doamna Ghica au început în 2018 și trebuiau finalizate în luna mai 2020. Din cauza datoriilor uriașe ale administrației Firea, conturile Primăriei Capitalei au fost însă blocate, imediat după alegerile din septembrie 2020. Prin urmare, lucrările la pasaj au fost sistate, fiind executate doar în proporție de 48% şi plătite în proporție de 37%.

Primarul Radu Mihaiu a alocat anul trecut 30 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la pasaj, iar în acest an 15 milioane de lei. Plățile au fost mereu făcute la zi, conform unui protocol semnat cu Primăria București în iunie 2021, prin care primarul USR al Sectorului 2 s-a angajat să contribuie financiar la acest proiect.

“Finalizarea pasajului era extrem de necesară pentru mobilitatea urbană din Sectorul 2 și din întreg Bucureștiul. În plus, oamenii din zonă trăiau un adevărat coșmar, căile de acces din zonă fiind foarte reduse, iar poluarea extrem de ridicată, din cauza prafului rezultat din șantierul abandonat și a lipsei copacilor, tăiați la începutul proiectului, în perioada administrației Firea. De aceea am decis să alocăm bani din bugetul sectorului 2 pentru acest proiect”, explică primarul Radu Mihaiu.

Radu Mihaiu nu doar că a alocat bani pentru finalizarea pasajului Doamna Ghica, dar a luptat și pentru realizarea unei noi linii de tramvai în zonă. În discuțiile cu primarul Nicușor Dan, Radu Mihaiu a propus modificarea pasajului Doamna Ghica pentru a permite și circulația tramvaielor. Noua linie de tramvai, un traseu modern de 12,2 km, va lega cartierele Pantelimon și Titan de cartierul Pipera.

Miile de oameni care merg zilnic spre Pipera din Pantelimon și Titan vor putea parcurge această distanță cu tramvaiul în 30 de minute și vor putea astfel să îşi lase maşinile acasă și să nu mai aglomereze traficul zilnic.

Pentru a avansa proiectul, Radu Mihaiu a cerut și a primit

împuternicirea CGMB ca Primăria Sectorului 2 să facă studiul de fezabilitate pentru noua linie de tramvai, primul pas major pentru realizarea liniei. Licitația pentru studiul de fezabilitate a fost lansată, fiind desemnat deja un câștigător.

Noua linie de tramvai va contribui la decongestionarea traficului și la reducerea poluării.